Fiskefilet med ansjos-mayo
                                
                                    1 time
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    En ny fortolkning af rødspættefileten. Ved juletid er det ligeså oplagt at anvende purløg som dild, for purløget har mere smag i vinterudgaven.
Ingredienser
Ansjos-mayo
| 
                                     
                                            
                                                    ½
                                                Agurk i meget små tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Havsalt, fx maldon
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3
                                                Finthakkede halve ansjosfileter
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Fraiche
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ spsk
                                                Mayonnaise
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Finthakket forårsløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ dl
                                                Finthakket frisk dild
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Fintrevet citronskal (usprøjtet)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Fiskefileter
| 
                                     
                                            
                                                    4
                                                Store, flåede rødspættefileter
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Rugmel (ca. 1 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Havsalt, fx maldon
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    2 skiver
                                                Rugbrød
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Dildkviste
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Ansjos-mayo
Fiskefileter
Ved serveringen
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
682 kJ / 163 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,8 g | 
| Protein: | 13,9 g | 
| Fedt: | 6,2 g | 
| Kulhydrat: | 12,7 g |