Fiskefilet med ansjos-mayo

1 time
Fiskefilet med ansjos-mayo

En ny fortolkning af rødspættefileten. Ved juletid er det ligeså oplagt at anvende purløg som dild, for purløget har mere smag i vinterudgaven.

Ingredienser

Ansjos-mayo

½ Agurk i meget små tern
½ tsk Havsalt, fx maldon
3 Finthakkede halve ansjosfileter
2 spsk Fraiche
1½ spsk Mayonnaise
1 spsk Finthakket forårsløg
½ dl Finthakket frisk dild
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber

Fiskefileter

4 Store, flåede rødspættefileter
50 g Rugmel (ca. 1 dl)
½ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber
25 g Smør
2 skiver Rugbrød

Pynt

Dildkviste

Sådan gør du

Ansjos-mayo

  • Bland agurketern og salt i en skål og lad det stå tildækket i ca. ½ time. Hæld agurk i en sigte, skyl og tør dem godt. Vend ansjoserne sammen med agurketern og de øvrige ingredienser. Stil ansjos-mayoen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Fiskefileter

  • Del rødspættefileterne på langs, fjern eventuelle ben. Fold hver filet sammen til en lille pakke (ca. 5 x 5 cm). Vend pakkerne i rugmel og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg filetpakkerne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side - eller til de er gennemstegte og sprøde.

Ved serveringen

  • Skær rugbrødsskiverne ud i otte kvarte. Læg de varme fiskefileter på og fordel ansjos-mayoen på toppen. Pynt med dild og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5004 kJ / 1196 kcal

Næringsindhold pr. 100g

684 kJ / 163 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 34,7 % 13,9 g
Kulhydrat: 31,5 % 12,7 g
Fedt: 33,8 % 6,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefilet-med-ansjos-mayo/