Fiskefilet med ansjos-mayo
1 time
•
En ny fortolkning af rødspættefileten. Ved juletid er det ligeså oplagt at anvende purløg som dild, for purløget har mere smag i vinterudgaven.
Ingredienser
Ansjos-mayo
|
½
Agurk i meget små tern
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Havsalt, fx maldon
|
|
|
3
Finthakkede halve ansjosfileter
|
|
|
2 spsk
Fraiche
|
|
|
1½ spsk
Mayonnaise
|
|
|
1 spsk
Finthakket forårsløg
|
|
|
½ dl
Finthakket frisk dild
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Fiskefileter
|
4
Store, flåede rødspættefileter
|
|
|---|---|
|
50 g
Rugmel (ca. 1 dl)
|
|
|
½ tsk
Havsalt, fx maldon
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
25 g
Smør
|
|
2 skiver
Rugbrød
|
|---|
Pynt
|
Dildkviste
|
|---|
Sådan gør du
Ansjos-mayo
Fiskefileter
Ved serveringen
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
682 kJ / 163 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,8 g |
| Protein: | 13,9 g |
| Fedt: | 6,2 g |
| Kulhydrat: | 12,7 g |