Fiskefilet med grønkålssalat og persilledressing

Nøglehulsmærket opskrift

Fiskefilet med grønkålssalat og persilledressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Fiskefilet er en god måde at få fisk på - her sammen med en grov og farverig vintersalat.

Ingredienser

Antal portioner

Grønkålssalat

  • 200 g perlespelt ca. 2½ dl)
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 granatæble, kernerne heraf
  • 3 æbler i tern, fx discovery
  • 75 g finthakket grønkål
  • 1 spsk friskpresset friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk saft fra granatæble
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Persilledressing

  • 2 æg
  • ½ dl finthakket kruspersille
  • 4 rødspættefileter
  • 75 g grahamsmel
  • 25 g smør

Tilbehør

  • appelsiner i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Grønkålssalat

Skyl speltkernerne og kog dem i ca. 20 min. i bouillon. Lad kernerne køle af. Bland perlespelt, granatæblekerner, æbler og grønkål. Rør appelsinsaft, granatæblesaft, olie, salt og peber sammen og vend det godt rundt i salaten. Smag til.

Persilledressing

Vend det syrnede produkt sammen med de øvrige ingredienser og smag til.

Pisk æg og persille sammen. Vend rødspættefileterne i æg og derefter i mel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme.

Ved serveringen

Anret de nystegte fileter på et fad sammen med appelsinbåde og server grønkålssalat og persilledressing til.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: