Fiskefilet med grønkålssalat og persilledressing
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Fiskefilet med grønkålssalat og persilledressing

Fiskefilet er en god måde at få fisk på - her sammen med en grov og farverig vintersalat.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskefilet med grønkålssalat og persilledressing

Nøglehulsmærket opskrift

Fiskefilet er en god måde at få fisk på - her sammen med en grov og farverig vintersalat.

Antal portioner

Grønkålssalat

  • 200 g perlespelt ca. 2½ dl)
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 granatæble, kernerne heraf
  • 3 æbler i tern, fx discovery
  • 75 g finthakket grønkål
  • 1 spsk friskpresset friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk saft fra granatæble
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Persilledressing

  • 2 æg
  • ½ dl finthakket kruspersille
  • 4 rødspættefileter
  • 75 g grahamsmel
  • 25 g smør

Tilbehør

  • appelsiner i både

Fremgangsmåde:

Grønkålssalat

Skyl speltkernerne og kog dem i ca. 20 min. i bouillon. Lad kernerne køle af. Bland perlespelt, granatæblekerner, æbler og grønkål. Rør appelsinsaft, granatæblesaft, olie, salt og peber sammen og vend det godt rundt i salaten. Smag til.

Persilledressing

Vend det syrnede produkt sammen med de øvrige ingredienser og smag til.

Pisk æg og persille sammen. Vend rødspættefileterne i æg og derefter i mel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme.

Ved serveringen

Anret de nystegte fileter på et fad sammen med appelsinbåde og server grønkålssalat og persilledressing til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %
Print