Fiskefilet med kulørt salat og persilledressing

Fiskefilet med kulørt salat og persilledressing

45 min
Fiskefilet er en god måde at få fisk på - her sammen med en grov og farverig vintersalat.

Sådan gør du

Grønkålssalat
  • Skyl speltkernerne og kog dem i ca. 20 min. i bouillon. Lad kernerne køle af. Bland perlespelt, granatæblekerner, æbler og grønkål. Rør appelsinsaft, granatæblesaft, olie, salt og peber sammen og vend det godt rundt i salaten. Smag til.
Persilledressing
  • Vend det syrnede produkt sammen med de øvrige ingredienser og smag til.
  • Pisk æg og persille sammen. Vend rødspættefileterne i æg og derefter i mel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme.
Ved serveringen
  • Anret de nystegte fileter på et fad sammen med appelsinbåde og server grønkålssalat og persilledressing til.
Energiindhold for hele retten:

10129 kJ / 2421 kcal

Næringsindhold pr. 100g

451 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 27,3 % 7,2 g
Kulhydrat: 46,6 % 12,4 g
Fedt: 26,1 % 3,2 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

Grønkålssalat
200 g Perlespelt (ca. 2½ dl)
½ liter Grøntsagsbouillon
1 Granatæble, kernerne heraf
3 Æbler i tern, fx discovery
75 g Finthakket grønkål
1 spsk Friskpresset friskpresset appelsinsaft
1 spsk Saft fra granatæble
2 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Persilledressing
200 g Kvark
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Finthakket kruspersille
Friskkværnet peber
½ tsk Groft salt
2 Æg
½ dl Finthakket kruspersille
4 Rødspættefileter
75 g Grahamsmel
25 g Smør
Tilbehør
Appelsiner i både
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk