Fiskegryde med sursød bladselleri

Bedømmelse

(7 vurderinger)

30 min

De sursøde bladselleri giver et dejligt pift til den milde gryderet med torsk, rejer og muslinger.

Ingredienser

Antal portioner

Sursød bladselleri

  • 5 stilke bladselleri i tynde skrå skiver (ca. 150 g)
  • 4½ spsk æbleeddike
  • 3 spsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce Let Mornaysauce
  • 3 porrer i skiver (ca. 300 g)
  • 200 g frosne edamamebønner (sojabønne)
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • ¾ tsk groft salt
  • 300 g hvid fisk i tern, fx torskefilet
  • 100 g pillede, kogte rejer
  • 1 dåse muslinger (ca. 200 g)

Pynt

  • bladselleri og porretop

Tilbehør

  • 400 g frisk fuldkornspasta, fx fettucine

Sådan gør du

Sådan gør du

Sursød bladselleri

Bland selleriskiverne med eddike, sukker, salt og peber. Lad den marinerede selleri stå tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Bring mornaysaucen i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Tilsæt porrer, bønner, chili og salt og bring atter saucen i kog. Kom fisk i saucen og bring den i kog. Tag gryden af varmen og lad retten trække under låg i ca. 3 min. Lad rejer og muslinger dryppe af i en sigte og vend dem forsigtigt i fiskegryden. Smag til og server med pasta og sursød bladselleri.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 18 %

Print

Kilde: