Fiskegryde med sursød bladselleri
30 min

Fiskegryde med sursød bladselleri

De sursøde bladselleri giver et dejligt pift til den milde gryderet med torsk, rejer og muslinger.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskegryde med sursød bladselleri

De sursøde bladselleri giver et dejligt pift til den milde gryderet med torsk, rejer og muslinger.

Antal portioner

Sursød bladselleri

  • 5 stilke bladselleri i tynde skrå skiver (ca. 150 g)
  • 4½ spsk æbleeddike
  • 3 spsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce
  • 3 porrer i skiver (ca. 300 g)
  • 200 g frosne edamamebønner (sojabønne)
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • ¾ tsk groft salt
  • 300 g hvid fisk i tern, fx torskefilet
  • 100 g pillede, kogte rejer
  • 1 dåse muslinger (ca. 200 g)

Pynt

  • bladselleri og porretop

Tilbehør

  • 400 g frisk fuldkornspasta, fx fettucine

Fremgangsmåde:

Sursød bladselleri

Bland selleriskiverne med eddike, sukker, salt og peber. Lad den marinerede selleri stå tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Bring mornaysaucen i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Tilsæt porrer, bønner, chili og salt og bring atter saucen i kog. Kom fisk i saucen og bring den i kog. Tag gryden af varmen og lad retten trække under låg i ca. 3 min. Lad rejer og muslinger dryppe af i en sigte og vend dem forsigtigt i fiskegryden. Smag til og server med pasta og sursød bladselleri.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 18 %
Print