Fiskepinde med krydret bulgur
45 min

Fiskepinde med krydret bulgur

Fiskepinde det kan mange børn - og voksne lide....og når du laver dem selv, ved du også hvad der er i.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskepinde med krydret bulgur

Fiskepinde det kan mange børn - og voksne lide....og når du laver dem selv, ved du også hvad der er i.

Antal portioner

Krydret bulgur

  • 4 dl grov bulgur
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt

Bearnaisedressing

Krydret bulgur, fortsat

  • 300 g haricots verts i små stykker
  • 3 porrer i strimler
  • 50 g tørrede abrikoser i strimler
  • 500 g fiskefileter, fx rødspætte, ising eller skrubbe
  • 1 dl rasp
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Krydret bulgur

Kom bulguren i en gryde med kogende bouillon tilsat salt. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren hvile, stadig under låg, i ca. 10 min.

Bearnaisedressing

Rør æggeblomme, bearnaiseessens, sukker og salt sammen i en skål. Vend Cheasy fraiche i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Krydret bulgur, fortsat

Kom grøntsager og abrikoser i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad blandingen trække i ca. 5 min. Lad grøntsager og frugt dryppe af i en sigte og vend dem i den varme bulgur. Smag til.

Rens, skyl og tør imens fiskefileterne. Skær fisken i lange strimler og kom dem i en plastikpose egnet til madvarer sammen med raspen. Ryst posen godt, så der kommer rasp på alle fiskestykkerne. Lad olien blive varm i en pande. Tag fiskestykkerne op af posen og steg dem ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Drys fiskepindene med salt og peber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 27 %
Print