Fiskesuppe med torsk, laks og rejer

Fiskesuppe med torsk, laks og rejer

45 min
Prøv denne lækre fiskegryde med safran. Den toppes med frisk avocado.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog risene ved jævn varme og under låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg i ca. 12 min. og hold dem varme.
Fiskegryde
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en tykbundet gryde.
  • Svits løg og safran i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon og vin og bring det i kog.
  • Tilsæt broccoli og lad det koge i ca. 2 min.
  • Tilsæt rå fisk og fløde og bring retten i kog under forsigtig omrøring.
  • Tilsæt rejer, ris, sukkerærter, salt og peber.
  • Varm det godt igennem og smag til.
  • Server fiskegryden med avocado på toppen.
Energiindhold for hele retten:

11289 kJ / 2698 kcal

Næringsindhold pr. 100g

554 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 18,9 % 6,2 g
Kulhydrat: 15,7 % 5,1 g
Fedt: 64,1 % 9,6 g
Alkohol: 1,3 %

Ingredienser

1½ dl Vand
¼ tsk Groft salt
80 g Løse ris, parboiled (ca. 1 dl)
Fiskegryde
25 g Smør
1 Grofthakket løg (ca. 75 g)
1 tsk Safran
3 dl Grøntsagsbouillon
1 dl Tør hvidvin
250 g Broccoli i små buketter
200 g Torskefilet i mindre stykker
200 g Laksefilet i mindre stykker
¼ liter Piskefløde
100 g Rejer
150 g Skyllede sukkerærter
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Modne avocadoer i mindre stykker (ca. 200 g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk