Fede fisk, som fx laks, sild og makrel egner sig ikke til fiskefond - de er for kraftige i smagen. Jo "finere" fisk du vælger, jo finere smag bliver der også på fonden. Særligt velegnede er fx søtunge, pighvar og rødtunge. Fiskesuppen kan også serveres med skldyr, fx jomfruhummerhaler eller kæmperejer. Cremet fiskesuppe: Kog fiskefonden ind, til du har ca. ½ liter - nu har du et koncentrat. Tilsæt 1 tsk groft salt, 3-5 dl fløde, grøntsager, fisk eller skaldyr og du har en cremet fiskesuppe. Smag til med ekstra salt, afhængig af hvor meget fløde du har tilsat.
Fiskefonden kan fryses.
10676 kJ / 2552 kcal
264 kJ / 63 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 21,2 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 40,3 % | 6,3 g |
Fedt: | 38,5 % | 2,8 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
Rapsolie
|
2 spsk |
---|---|
Porre i grove stykker (ca. 150 g)
|
1 |
Gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
|
1 |
Rensede fiskeben og -hoveder (fra magre fisk)
|
½ kg |
Tomat i grove stykker (ca. 100 g)
|
1 |
Frisk timian
|
5 stilke |
Bredbladet persille
|
5 stilke |
Lille pillet fed hvidløg
|
1 |
Laurbærblad
|
1 |
Sorte peberkorn
|
10 |
Korianderfrø
|
10 |
Vand
|
1½ liter |
1½ dl | |
Hakket frisk koriander
|
1 dl |
Groft salt
|
¼ tsk |
Tynde skiver frisk ingefær
|
4 |
---|---|
Rød chilipeber i halve, tynde ringe
|
1 |
Friskpresset limesaft
|
1 tsk |
Groft salt
|
2 tsk |
Søtungefileter eller anden fast hvid fisk i mundrette stykker
|
400 g |
Optøede edamamebønner
|
200 g |
Agurk i korte, tynde stave (ca. 150 g)
|
½ |
Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
|
¾ bundt |
Radiser i tynde skiver
|
75 g |
Slikærter i skrå skiver
|
50 g |
Strimlede blade af hjertesalat
|
25 g |
Jasminris - koges
|
240 g |
---|---|
Limefrugter i både
|