Hjemmelavet fiskesuppe

Hjemmelavet fiskesuppe

1 time
Fryseegnet
Lav selv en skøn hjemmelavet fiskefond og brug den til en fiskesuppe, der har hentet inspiration fra det asiatiske køkken.

Sådan gør du

Fiskefond
  • Lad olien blive godt varm i en stor gryde. Svits porre og gulerod i ca. 1 min. Tilsæt fiskeben, -hoveder og resten af ingredienserne. Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si suppen gennem en sigte - evt. med et klæde. Kog ind ved jævn varme, til der er ca. 1 liter fiskesuppe.
Korianderflødeskum
  • Pisk fløden til et meget let skum. Vend korianderblade og salt i. Stil korianderflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Fiskesuppe
  • Bring fiskefond, ingefær, chili, limesaft og salt i kog i en gryde. Tilsæt fiskestykkerne og kog dem i ca. 1 min. Kom grøntsagerne, bortset fra salatblade, i fonden og bring den atter i kog. Smag fiskesuppen til. Kom den strimlede salat i små suppeskåle og hæld fiskesuppe over. Server korianderflødeskum, ris, limefrugt og resten af suppen ved siden af.
Velbekomme!
Tips

Fede fisk, som fx laks, sild og makrel egner sig ikke til fiskefond - de er for kraftige i smagen. Jo "finere" fisk du vælger, jo finere smag bliver der også på fonden. Særligt velegnede er fx søtunge, pighvar og rødtunge. Fiskesuppen kan også serveres med skldyr, fx jomfruhummerhaler eller kæmperejer. Cremet fiskesuppe: Kog fiskefonden ind, til du har ca. ½ liter - nu har du et koncentrat. Tilsæt 1 tsk groft salt, 3-5 dl fløde, grøntsager, fisk eller skaldyr og du har en cremet fiskesuppe. Smag til med ekstra salt, afhængig af hvor meget fløde du har tilsat.

Frysetip

Fiskefonden kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10676 kJ / 2552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

264 kJ / 63 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 21,2 % 3,3 g
Kulhydrat: 40,3 % 6,3 g
Fedt: 38,5 % 2,8 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Fiskefond
Rapsolie
2 spsk
Porre i grove stykker (ca. 150 g)
1
Gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
1
Rensede fiskeben og -hoveder (fra magre fisk)
½ kg
Tomat i grove stykker (ca. 100 g)
1
Frisk timian
5 stilke
Bredbladet persille
5 stilke
Lille pillet fed hvidløg
1
Laurbærblad
1
Sorte peberkorn
10
Korianderfrø
10
Vand
1½ liter
Korianderflødeskum
1½ dl
Hakket frisk koriander
1 dl
Groft salt
¼ tsk
Fiskesuppe
Tynde skiver frisk ingefær
4
Rød chilipeber i halve, tynde ringe
1
Friskpresset limesaft
1 tsk
Groft salt
2 tsk
Søtungefileter eller anden fast hvid fisk i mundrette stykker
400 g
Optøede edamamebønner
200 g
Agurk i korte, tynde stave (ca. 150 g)
½
Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
¾ bundt
Radiser i tynde skiver
75 g
Slikærter i skrå skiver
50 g
Strimlede blade af hjertesalat
25 g
Tilbehør
Jasminris - koges
240 g
Limefrugter i både