Flæskesteg og timiangrøntsager
1 time 45 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
&format=webp)
Klassisk flæskesteg med sauce og kartofler og med et pift af timian i de svitsede grøntsager.
Ingredienser
Flæskesteg
1 spsk
Groft salt
|
|
---|---|
1
Grisekam med ridset svær (ca. 1½ kg)
|
|
1 liter
Vand
|
Sauce til flæskesteg
25 g
Blødt smør
|
|
---|---|
2½ spsk
Hvedemel
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
Friskkværnet peber
|
|
Evt. kulør
|
Timiangrøntsager
50 g
Smør
|
|
---|---|
6
Flækkede gulerødder i ca. 5 cm stykker (ca. 300 g)
|
|
4
Porrer i skrå ringe (ca. 300 g)
|
|
2
Uskrællede æbler i både, fx elstar (ca. 200 g)
|
|
100 g
Grofthakkede svesker
|
|
50 g
Grofthakkede valnøddekerner
|
|
½ dl
Frisk timian
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1½ kg
Kogte faste kartofler
|
---|
Sådan gør du
Flæskesteg
Sauce til flæskesteg
Timiangrøntsager
Ved serveringen
Hvis sværen er blød! Skær sværen af og grill den 2-3 min.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25742 kJ / 6153 kcal
Næringsindhold pr. 100g
506 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 22,1 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 24,6 % | 7,3 g |
Fedt: | 53,3 % | 7,3 g |
Relateret video
Flæskesteg med sprød svær
Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.
