Flæskesteg og timiangrøntsager

Flæskesteg og timiangrøntsager

60+ min
Klassisk flæskesteg med sauce og kartofler og med et pift af timian i de svitsede grøntsager.

Sådan gør du

Flæskesteg
  • Kom salt ned mellem sværene. Læg stegen på ovnens rist. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie så stegen ligger lige. Kom halvdelen af vandet i bradepanden og læg risten med stegen ovenpå. Steg grisekammen midt i ovnen - tilsæt resten af vandet efter ca. 45 min. Tag flæskestegen ud og mål med et stegetermometer kødets cetrumstemperatur. Den skal være ca. 65°. Hold flæskestegen varm.
Sauce til flæskesteg
  • Si stegeskyen og skum evt. fedtet af. Mål skyen, tilsæt vand eller kog ind - der skal være ½ liter i alt. Bring skyen i kog i en gryde. Rør smør og mel godt sammen. Pisk blandingen i skyen og tilsæt sukker og peber. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til.
Timiangrøntsager
  • Lad imens smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødderne i ca. 4 min. Tilsæt porrer og svits i ca. 1 min. Tilsæt æbler, svesker, valnødder, timian, salt og peber og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til.
Ved serveringen
  • Skær stegen i skiver - kom evt. sky i saucen. Server straks sammen med grøntsager, kartofler og sauce.
Tip
  • Hvis sværen er blød! Skær sværen af og grill den 2-3 min.
Stegetid
  • Ca. 1 time og 15 min. ved 200°.
Mere inspiration

Mere flæskesteg med sprød svær.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

25681 kJ / 6138 kcal

Næringsindhold pr. 100g

505 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 22,2 % 6,6 g
Kulhydrat: 24,1 % 7,2 g
Fedt: 53,7 % 7,3 g
Relateret video
Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Ingredienser

Flæskesteg
Groft salt
1 spsk
Grisekam med ridset svær (ca. 1½ kg)
1
Vand
1 liter
Sauce til flæskesteg
Blødt smør
25 g
Hvedemel
2½ spsk
Sukker
½ tsk
Friskkværnet peber
Evt. kulør
Timiangrøntsager
Smør
50 g
Flækkede gulerødder i ca. 5 cm stykker (ca. 300 g)
6
Porrer i skrå ringe (ca. 300 g)
4
Uskrællede æbler i både, fx elstar (ca. 200 g)
2
Grofthakkede svesker
100 g
Grofthakkede valnøddekerner
50 g
Frisk timian
½ dl
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Kogte faste kartofler
1½ kg