Fløde med jordbær

Fløde med jordbær

60+ min
Skulle der mon stå "Jordbær med fløde"? Nej vi synes faktisk at denne servering bør hedde fløde med jordbær, for det er en twistet udgave af jordbær med fløde. Det er faktisk en panna cotta med både jordbær puré og hele jordbær og det giver en skøn oplevelse at få lidt af hvert i munden på samme tid. Duften og smagen af dansk sommer er jordbær. Og jordbær skal selvfølgelig serveres med fløde - så her får du jordbær med fløde - eller rettere fløde med jordbær på en anderledes og særdeles velsmagende måde.

Sådan gør du

Jordbærpuré
  • Bring jordbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min.
  • Blend jordbærrene til en glat puré og fordel den i 4 dybe tallerkener.
  • Stil tallerkenerne tildækkede i fryseren i ca. 2 timer.
Fløde med jordbær
  • Varm imens langsomt fløden i en tykbundet gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang og sukker til fløden.
  • Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 10 min.
  • Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt den udblødte husblas. Rør i fløden til husblassen er helt opløst.
  • Lad fløden køle let af (lillefingervarm).
  • Fordel først fløden og dernæst jordbær og limeskal ovenpå den frosne jordbærpuré.
  • Stil dem tildækkede i køleskabet og server dem efter mindst 4 timer eller når fløden er fast.
  • Fordel jordbær ovenpå og server.

Du kan lave en overraskende version af fløde med jordbær - hvis du tilbereder en puré af fx hindbær eller en skovbærblanding. Det smager godt med et par skefulde whiskylikør, fx Bailey ovenpå desserten.

Energiindhold for hele retten:

10019 kJ / 2395 kcal

Næringsindhold pr. 100g

821 kJ / 196 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,9 % 1,4 g
Kulhydrat: 26,7 % 12,9 g
Fedt: 70,4 % 15,6 g
Mere inspiration

Her har du opskriften på klassisk panna cotta.

Panna cotta
60+ min
Panna cotta
(176)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Jordbærpuré
250 g Rensede jordbær
2 dl Vand
4 spsk Sukker
Fløde med jordbær
½ liter Piskefløde
1 Vaniljestang
5 spsk Sukker
3 blade Husblas
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
150 g Jordbær i kvarte