Fløde med jordbær
&format=webp)
Skulle der mon stå "Jordbær med fløde"? Nej vi synes faktisk at denne servering bør hedde fløde med jordbær, for det er en twistet udgave af jordbær med fløde. Det er faktisk en panna cotta med både jordbær puré og hele jordbær og det giver en skøn oplevelse at få lidt af hvert i munden på samme tid. Duften og smagen af dansk sommer er jordbær. Og jordbær skal selvfølgelig serveres med fløde - så her får du jordbær med fløde - eller rettere fløde med jordbær på en anderledes og særdeles velsmagende måde.
Ingredienser
Jordbærpuré
250 g
Rensede jordbær
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
4 spsk
Sukker
|
Fløde med jordbær
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
1
Vaniljestang
|
|
5 spsk
Sukker
|
|
3 blade
Husblas
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
150 g
Jordbær i kvarte
|
---|
Sådan gør du
Jordbærpuré
Fløde med jordbær
Du kan lave en overraskende version af fløde med jordbær - hvis du tilbereder en puré af fx hindbær eller en skovbærblanding. Det smager godt med et par skefulde whiskylikør, fx Bailey ovenpå desserten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9651 kJ / 2307 kcal
Næringsindhold pr. 100g
790 kJ / 189 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 3 % | 1,4 g |
Kulhydrat: | 27,7 % | 12,9 g |
Fedt: | 69,3 % | 14,8 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
