Fløde med jordbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Duften og smagen af dansk sommer er jordbær. Og jordbær skal selvfølgelig serveres med fløde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g rensede jordbær
  • 2 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 150 g jordbær i kvarte

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring jordbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Blend jordbærrene til en glat puré og fordel den i 4 dybe tallerkener. Stil tallerkenerne tildækkede i fryseren i ca. 2 timer.

Varm imens langsomt fløden i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang og sukker til fløden. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt den udblødte husblas. Rør i fløden til husblassen er helt opløst. Lad fløden køle let af (lillefingervarm). Fordel først fløden og dernæst jordbær og limeskal ovenpå den frosne jordbærpuré. Stil dem tildækkede i køleskabet og server dem efter mindst 4 timer eller når de er faste.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 71 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag