Fløde med jordbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Duften og smagen af dansk sommer er jordbær. Og jordbær skal selvfølgelig serveres med fløde.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g rensede jordbær
  • 2 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 150 g jordbær i kvarte

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring jordbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Blend jordbærrene til en glat puré og fordel den i 4 dybe tallerkener. Stil tallerkenerne tildækkede i fryseren i ca. 2 timer.

Varm imens langsomt fløden i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang og sukker til fløden. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt den udblødte husblas. Rør i fløden til husblassen er helt opløst. Lad fløden køle let af (lillefingervarm). Fordel først fløden og dernæst jordbær og limeskal ovenpå den frosne jordbærpuré. Stil dem tildækkede i køleskabet og server dem efter mindst 4 timer eller når de er faste.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 71 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: