
Fløderand
60+ min
Dessertklassikeren som alle holder af. Passer perfekt når sommerens jordbær er modne og fulde af smag.
Ingredienser
- 8 blade husblas
- ½ liter sødmælk
- 1 vaniljestang
- 6 spsk sukker
- 50 g hakkede, smuttede mandler
-
½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
Tilbehør
- 500 g rensede, friske jordbær
Sådan gør du
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Bring mælken i kog sammen med den flækkede vaniljestang og sukker. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i mælken. Tilsæt mandler og lad blandingen køle af, til den er lillefingervarm. Fjern vaniljestangen. Pisk fløden til flødeskum og vend det i den afkølede mælk. Kom blandingen i en randform (ca. 1½ liter) og stil den tildækket i køleskabet i ca. 2 timer – eller til fløderanden er helt stivnet.
Vend, ved serveringen, fløderanden ud og pynt med jordbær.
Tips
Når du skal vende fløderanden ud, kan du løsne den med en kniv langs kanten og dyppe formen i varmt vand et kort øjeblik.
Du kan lave fløderanden i god tid. Hvis den fx står ca. 5 timer, skal du kun bruge 6 blade husblas. Laver du den dagen før – brug da kun 5 blade husblas.
Prøv at lave en moderne version af fløderanden. Udskift piskefløden med Karolines Køkken® Flødefraiche 30%, pisk også den til skum ligesom fløden. Server med en blanding af friske bær og mynteblade.
Sådan flækker du en vaniljestang
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 12610 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 16,5 g
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 27 %
- Fedt: 67 %
Vin match
Muscat, chenin blanc Loire, Frankrig
Sød hvidvin fx på muscat/moscato-druen eller en coteaux du layon fra Loire Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til chokolade