Flødebagt ørredfilet med små kartofler
45 min

Flødebagt ørredfilet med små kartofler

Flødebagt ørredfilet med små kartofler er en lækker opskrift på en cremet fiskeret. Glæd dig til at nyde den velsmagende flødebagte ørred sammen de krydrede kartofler.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødebagt ørredfilet med små kartofler

Flødebagt ørredfilet med små kartofler er en lækker opskrift på en cremet fiskeret. Glæd dig til at nyde den velsmagende flødebagte ørred sammen de krydrede kartofler.

Antal portioner
  • 1 kg små faste kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ spsk HP sauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 150 g agurk
  • 250 g cherrytomater

Tilbehør

  • 200 g slikærter
  • 4 både af citroner

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne grundigt og del dem i halve. Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt olie, hp sauce, salt og peber og vend rundt, så det bliver godt blandet. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir.

Skyl og tør ørredfileterne. Fjern benene og fordel ørredfileterne i et lille ovnfast fad. Rør mel og 1 tsk af fløden sammen til en jævning. Rør jævningen sammen med vandet og resten af fløden. Fordel flødeblandingen over fisken og drys med salt og peber. Stil fadet på pladen ved siden af kartoflerne og bag det midt i ovnen - kartoflerne skal være gyldne.

Fjern imens kernerne fra agurken og skær den i små tern. Halver cherrytomaterne. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits agurketern og tomater i ca. 2 min.

Ved serveringen

Fordel grøntsagerne over fisken og server straks sammen med kartofler, gnave slikærter og citron.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %
Print