Ørreder i folie

Ørreder i folie

45 min
Fisk på denne måde er skøn. Server pakkerne for dine gæster og lad dem åbne dem selv.

Sådan gør du

Kryddersmør
  • Rør smør, citronskal og basilikum sammen. Smag kryddersmørret til.
  • Skær hoved, hale og finner af ørrederne og skyl fiskene godt.
  • Kom 1 tsk kryddersmør i hver ørred. Kom resten af kryddersmørret i en skål, og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Læg hver fisk midt på et stykke alufolie (ca. 30 x 40 cm) og drys med salt. Pak alufolien tæt om fiskene, så ingen væde trænger ud.
  • Lad grillen blive godt varm og grill foliepakkerne i en lukket grill. Vend dem undervejs.
Spinatsalat
  • Fordel spinaten i et fad og drys med rødløg.
  • Pisk citronsaft, salt og peber sammen.
  • Pisk først olien i lidt efter lidt og dernæst vandet. Smag til.
  • Hæld dressing over salaten lige inden serveringen.
Grill
  • Ca. 15 min.

Ørrederne kan også tilberedes i ovnen, ca. 25 min. ved 200°.

Energiindhold for hele retten:

6715 kJ / 1605 kcal

Næringsindhold pr. 100g

479 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,9 % 1,7 g
Kulhydrat: 44,1 % 12,4 g
Fedt: 50 % 6,5 g

Ingredienser

Kryddersmør
75 g Blødt smør
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Hakkede basilikumblade
4 Ørreder (ca. 1 kg)
½ tsk Groft salt
Spinatsalat
1½ liter Groftrevne friske spinatblade
1 Finthakket rødløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Olie
3 spsk Vand
Tilbehør
1 kg Kartofler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk