Forårssalat med stenbiderrogn

Bedømmelse

(6 vurderinger)

60+ min

Forårssalat med stenbiderrogn er en nordisk inspireret opskrift, som kombinerer den lækre smag af stenbiderrogn, hellefisk og dejlig feldsalat.

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g frisk stenbiderrogn
  • ½ tsk fint salt

Salat

Tilbehør

  • 100 g ristet hjertebrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Start med at fjerne de grove hinder fra rognen. Kom den i en skål og hæld koldt vand ved til den er dækket. Pisk forsigtigt i rognen med et pæreformet piskeris så hinderne hænger i riset. Fjern hinderne fra piskeriset og gentag piskningen, 1-2 gange, til der ikke er flere hinder. Lad rognen dryppe godt af i en sigte. Kom den i en skål og rør den forsigtigt op med salt. Lad den trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Smag evt. rognen til med salt.

Salat

Fjern forsigtigt roden fra feldsalaten så bladene forbliver samlede. Skyl salaten godt. Anret hellefisken på portionstallerkener sammen med salat, rødløg og stenbiderrogn. Server fraiche i en skål ved siden af.

Tip

Renset og saltet stenbiderrogn kan fryses.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde: