Frikadelle med kalkun

45 min
Fryseegnet
Frikadelle med kalkun

Kalkunfrikadellen er nem og hurtig at lave, fordi du kan nøjes med at stege en til deling!

Ingredienser

300 g Hakket kalkunkød
1½ tsk Groft salt
1 spsk Fintrevet løg
1 Finthakket grøn peberfrugt
1 Finthakket rød peberfrugt
Friskkværnet peber
1 Æg
1½ dl Mælk
50 g Rasp (ca. 1 dl)
25 g Smør
½ liter Mælkesauce
¼ tsk Revet muskatnød
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler
400 g Dampet broccoli

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, peberfrugter, peber og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter raspen. Lad halvdelen af smørret gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel farsen i panden til én stor frikadelle. Steg den ved svag varme i ca. 10 min. Lad frikadellen glide over på et stort, fladt låg. Kom resten af smørret på frikadellen og læg panden over som låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre i ca. 10 min., stadig ved svag varme.
  • Kom hvid mælkesauce og krydderier i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag saucen til. Server saucen til den store pandefrikadelle, kartofler og broccoli.

Tips

  • Er der rester af den store pandefrikadelle, så smager den godt på en skive rugbrød eller i en sandwich til madpakken.

Kalkunfrikadellerne kan fryses. Varm dem inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9618 kJ / 2299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 24,4 % 4,9 g
Kulhydrat: 46,9 % 9,5 g
Fedt: 28,7 % 2,7 g
Relateret video Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/frikadelle-med-kalkun/