Frugtkompot med svesker

Frugtkompot med svesker

30 min
Frugtkompotten smager fortræffeligt til både is og ost.

Sådan gør du

  • Halver abrikoserne. Skyl den tørrede frugt og lad den dryppe af. Kom frugten i en gryde. Tilsæt vand, sukker, nellike og limeskal og bring blandingen i kog. Kog ved svag varme under låg i ca. 10 min. - til frugten er blød og sukkerlagen lidt sirupsagtig. Smag til med limesaft og lad den køle af.
Energiindhold for hele retten:

5059 kJ / 1209 kcal

Næringsindhold pr. 100g

531 kJ / 127 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 2,7 % 0,8 g
Kulhydrat: 95,8 % 29,9 g
Fedt: 1,5 % 0,2 g

Ingredienser

125 g Tørrede abrikoser
100 g Rosiner (ca. g)
125 g Svesker uden sten
½ liter Vand
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
2 Hele nelliker
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ tsk Friskpresset limesaft