Frugttærte - uden ovn

Bedømmelse

(20 vurderinger)

60+ min

En glutenfri tærtebund bestående af tørret frugt, nødder og kerner. Kan fryses.

Ingredienser

10 stykker pr. tærte

Antal portioner

Mandel- og frugtbund

  • 2 dl mandler
  • 1 dl ristede, salte solsikkekerner
  • 1 dl rosiner
  • 2 dl tørrede abrikoser
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice

Fyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandel- og frugtbund

Kom mandler, solsikkekerner, rosiner, abrikoser og kanel i en foodprocessor. Kør det ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tag det ud og rør appelsinsaften i. Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med film og tryk fyldet ud heri. Stil bunden tildækket i fryseren i ca. 1 time.

Fyld

Pisk fløde til et let skum. Rør kvark, sukker og vaniljesukker sammen og vend det i flødeskummet. Skær appelsinerne i fileter.

Ved serveringen

Anret den halvfrosne bund på et fad og fordel flødeblandingen herpå. Pynt med appelsin og chokolade. Server straks.

Frysetip

Kan fryses uden appelsin og chokolade.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde: