Hindbærtærte med marcipan

Smuk hindbærtærte med smagskombinationen hindbær og marcipan. Server den lun med letpisket fløde.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hindbærtærte med marcipan

Smuk hindbærtærte med smagskombinationen hindbær og marcipan. Server den lun med letpisket fløde.

Ca. 10 stykker

Antal portioner

Tærtedej

  • 125 g smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 3 spsk flormelis
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 æggeblommer

Fyld

  • 100 g ren, rå marcipan
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 300 g frosne hindbær

Pynt

  • flormelis

Hertil

Fremgangsmåde:

Tærtedej

Smuldr smørret i mel, flormelis og salt. Saml dejen med æggeblommerne og pres dejen ud i en tærteform evt. med løs bund (ca. 22 cm i diameter) og tryk den godt op ad kanterne. Stil den i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og bag bunden midt i ovnen. Skru ovnen ned til 200°.

Fyld

Smelt smørret og lad det køle let af. Riv marcipanen groft og bland det med citronskal og -saft. Bland det med det afkølede smør, æg og sukker. Hæld fyldet i den forbagte bund og fordel herpå hindbærrene. Bag tærten færdig midt i ovnen. Server den lun med piskefløde til.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagning

20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I sæsonen kan du bruge friske hindbær. Prøv dig frem med dine yndlingsfrugter.
I stedet for piskefløde kan du bruge flødefraiche eller cremefraiche til tærten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 62 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Protein: 5 %
  • Fiber: 23,5 g
Print