Hindbærtærte med marcipan

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

Smuk hindbærtærte med smagskombinationen hindbær og marcipan. Server den lun med letpisket fløde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 10 stykker

Antal portioner

Tærtedej

  • 125 g smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 3 spsk flormelis
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 æggeblommer

Fyld

  • 100 g ren, rå marcipan
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 300 g frosne hindbær

Pynt

  • flormelis

Hertil

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

Smuldr smørret i mel, flormelis og salt. Saml dejen med æggeblommerne og pres dejen ud i en tærteform evt. med løs bund (ca. 22 cm i diameter) og tryk den godt op ad kanterne. Stil den i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og bag bunden midt i ovnen. Skru ovnen ned til 200°.

Fyld

Smelt smørret og lad det køle let af. Riv marcipanen groft og bland det med citronskal og -saft. Bland det med det afkølede smør, æg og sukker. Hæld fyldet i den forbagte bund og fordel herpå hindbærrene. Bag tærten færdig midt i ovnen. Server den lun med piskefløde til.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagning

20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I sæsonen kan du bruge friske hindbær. Prøv dig frem med dine yndlingsfrugter.
I stedet for piskefløde kan du bruge flødefraiche eller cremefraiche til tærten.

Sådan bruger du flødefraiche

Flødefraichen fyldige smage og syrlige touch passer særdeles godt til søde desserter. Se her hvordan du pisker flødefraiche til et let og lækkert skum (og få inspiration til hvordan du også kan bruge flødefraiche i varme retter).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 62 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag