Hindbærtærte med marcipan

Hindbærtærte med marcipan

Smuk hjemmelavet hindbærtærte med marcipanfyld og hindbær. Når først tærtebunden er lavet, er der ikke meget arbejde i marcipanfyldet, og duften af nybagt tærte vil hurtigt brede sig i køkkenet. Når hindbærsæsonen er over os, og de røde hindbær frister, så er det fantastisk at kunne bage en hindbærte, hvor de syrlige hindbær og den søde marcipan er et perfekt match. Hindbær har to sæsoner - sommer og efterår pga de forskellige hindbærsorter. Server den lune hindbærtærte med letpisket fløde.

Sådan gør du

Tærtedej
  • Smuldr smørret i mel, flormelis og salt.
  • Saml dejen med æggeblommerne og pres dejen ud i en tærteform evt. med løs bund (ca. 22 cm i diameter) og tryk den godt op ad kanterne.
  • Stil den i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel og bag bunden midt i ovnen.
  • Skru ovnen ned til 200°.
Fyld
  • Smelt smørret og lad det køle let af.
  • Riv marcipanen groft og bland det med citronskal og -saft. Bland det med det afkølede smør, æg og sukker.
  • Hæld fyldet i den forbagte bund og fordel herpå hindbærrene. Bag tærten færdig midt i ovnen.
  • Drys hindbærtærten med flormelis og server let pisket piskefløde til.
Forbagning af bunden
  • Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • 20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Denne lagkage med hindbær er simpelthen også så lækker....

Hindbærlagkage
20 min
Hindbærlagkage
(41)
Velbekomme!
Tips

I sæsonen kan du bruge friske hindbær. Prøv dig frem med dine yndlingsfrugter. I stedet for piskefløde kan du bruge cremefraiche til tærten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16822 kJ / 4021 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1291 kJ / 309 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,3 % 4 g
Kulhydrat: 32,1 % 24,4 g
Fedt: 62,6 % 21,8 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Tærtedej
Smør
125 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Flormelis
3 spsk
Groft salt
¼ tsk
Æggeblommer
2
Fyld
Smør
50 g
Marcipan
100 g
Citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskpresset citronsaft
½ dl
Æg
2
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Hindbær
300 g
Pynt
Flormelis