Fyldig aspargessuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Fyldet i denne suppe kan varieres efter smag. Brug gerne grøntsagsrester og undgå madspild.

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g grønne linser, fx fra Puy
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 150 g lufttørret skinke i tynde skiver, fx parmaskinke
  • 4 gulerødder i små tern
  • 2 glas hvide aspargessnitter (ca. 660 g)
  • 2 dl aspargesvand
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g sukkerærter i aflange tynde stimler
  • 4 tsk finthakket mild rød chilipeber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Bring bouillon og linser i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min., eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte.

Fordel skinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken sprød og gylden midt i ovnen.

Anret gulerødder, linser og den sprøde skinke i små skåle.

Hæld imens aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré, mælkesauce og salt i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring. Tilsæt ærter og chili og smag suppen til.

Ved serveringen

Server suppen i store, varme

portionsskåle med gulerødder, linser og sprød skinke som ta"-selv-fyld.

Tips

Linserne kan erstattes af tørret pasta, fx små suppehorn eller stjerner.

Den milde chili kan erstattes af en stærkere chili - tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Stegetid

Ca. 13 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: