Fyldte aubergineruller og bagte stilktomater

35 min
Fyldte aubergineruller og bagte stilktomater

De fyldte aubergineruller og bagte stilktomater er super lækre som snack eller forret - suppler evt. med oliven. Du kan også servere de fyldte aubergineruller og bagte stilktomater til fx stegt lammeculotte, bagte halve kartofler og tzatziki.

Ingredienser

Fyldte aubergineruller

2 Auberginer (ca. 400 g)
3 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Merianblade
250 g Salatost

Bagte stilktomater

750 g Små tomater på stilk, fx cherrytomater
1 spsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt

Pynt

Merianblade

Sådan gør du

Fyldte aubergineruller

  • Rens auberginerne og skær dem i 12 skiver i alt (ca. 1 cm tykke). Pensl med olie på begge sider og læg skiverne på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag aubergineskiverne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - varmluft.
  • Fordel halvdelen af merianbladene på de bagte aubergineskiver. Skær osten i 12 stykker, kom et stykke ost på hver aubergineskive og fold om osten.
  • Læg rullerne, med sammenføjningerne nedad, i et ovnfast fad. Drys med resten at merianbladene.

Bagte stilktomater

  • Skyl og tør tomaterne. Klip i mindre klaser og fordel dem i et ovnfast fad.
  • Pensl med olie og drys med salt.
  • Bag auberginerullerne øverst og stilktomaterne nederst i ovnen i ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5195 kJ / 1242 kcal

Næringsindhold pr. 100g

354 kJ / 85 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 14,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 11,4 % 2,4 g
Fedt: 73,7 % 7,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-aubergineruller-og-bagte-stilktomater/