Fyldte squash med ost

Fyldte squash med ost

60+ min
Fyldte squash smager dejligt og er en rigtig god måde at få anvendt squash, når haven og grønthylderne bugner. Men det du kan også bruge fyldte squash, som en anledning til at få ryddet op i din grøntsagsskuffe, ved at variere fyldet med de grøntsager du har. Gratinerede fyldte squash er en velsmagende vegetarret, men savner du kød, kan du sagtens supplere med et stykke kød ved siden af. Fyldte squash smager skønt med et stykke godt brød til.

Sådan gør du

Squash
  • Vask de 4 squash og flæk dem på langs.
  • Fjern kernerne, skrab fx med en ske.
  • Læg de halve squash i et ovnfast fad.
  • Dryp citronsaft på og drys med salt.
Fyld
  • Skær tomaterne i små tern.
  • Bland tomater (med saft), porre, krydderurter, rå ris, pinjekerner, smør, hvidløg, salt og peber. Kom fyldet i squashene.
  • Dæk fadet med bagepapir eller alufolie og bag retten midt i ovnen, til risene er møre.
  • Drys ost på squashene.
  • Skru op for ovnen og gratiner de fyldte squash øverst i ovnen til osten er gylden. Server med brød til.
Bagetid
  • Sæt retten i en kold ovn. Indstil på 175° - traditionel ovn og bag i ca. 1 time.
Gratinering
  • Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Har du stadig squash tilovers kan du bruge dem i denne skønne kage.

Squashbrød
60+ min
Squashbrød
(85)
Velbekomme!
Tips

Du kan fylde squashene med de grøntsager du har - det er en god måde at få tømt grøntsagsskuffen på. Er du til stærk mad, kan du spice fyldet op med chili eller en stærk karry.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9666 kJ / 2310 kcal

Næringsindhold pr. 100g

524 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 13,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 56 % 17,3 g
Fedt: 30,1 % 4,3 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Squash
Mellemstore grønne squash (ca. 700 g)
4
Friskpresset citronsaft
½ dl
Groft salt
½ tsk
Fyld
Flåede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Finthakket porre (ca. 100 g)
1
Hakkede dildkviste
1 dl
Hakket bredbladet persille
2 spsk
Løse ris, parboiled (ca. 2½ dl)
200 g
Pinjekerner
4 spsk
Blødt smør
15 g
Små knuste fed hvidløg
2
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
75 g
Tilbehør
Groft brød
240 g