Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Bedømmelse

(7 vurderinger)

60+ min

Gammeldags æblekage bestående af æblemos, rasp og flødeskum, men med et moderne twist. Raspen er nemlig lavet af rugbrød og æblemosen er kogt på røde æbler med skræl, hvilket giver en smuk rød farve.

Ingredienser

Antal portioner
  • 750 g rødkindede æbler i tern, fx elstar
  • 4 spsk sukker
  • ½ dl vand

Rugbrødsrasp

  • 50 g smør
  • 200 g revet rugbrød
  • 2 spsk rørsukker

Pynt

  • rød skovsyre

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom æbler, sukker og vand i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til æblerne er møre - rør af og til, så mosen bliver jævn. Smag til og lad mosen køle af i køleskabet.

Rugbrødsrasp

Lad halvdelen af smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist halvdelen af rugbrødet med 1 spsk sukker i 4-5 min. ved kraftig varme og under omrøring. Rist evt. yderligere 2-3 min. ved jævn varme. Gentag med resten af ingredienserne og lad rugbrødsraspen køle af på en rist med bagepapir.

Fordel æblemos og rasp i lag i 4 flotte glas. Læg flødeskum på toppen, pynt med skovsyre og server.

Tip

Det er skrællen på æblerne der giver farven, så hvis du foretrækker en lys æblemos skal du bruge æbler, der ikke har rød skal eller skrælle dem. Ønsker du omvendt en mørkere mos, skal du bruge de meget mørkerøde ingrid marie æbler.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde: