Æblekage
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Æblekage - en rigtig klassiker på kagebordet! Denne æblekage er med undertoner af ingefær og kardemomme. Æblekagen er meget saftig og lækker, da der både er revne æbler i dejen - og æblebåde på toppen. Server gerne æblekagen med med iskoldt flødeskum eller creme fraiche.
Ingredienser
Æblekage
3
Æg
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
200 g
Smør - smeltet
|
|
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3¼ dl)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
5
Store, røde æbler, fx jonagold (ca. 750 g)
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
Pynt
Flormelis
|
---|
Tilbehør
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum - eller creme fraiche
|
---|
Sådan gør du
Æblekage
Ved serveringen
Du kan undlade ingefær og kardemomme - og tilsætte kanel , så har du en mere klassisk æblekage.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19251 kJ / 4601 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1036 kJ / 248 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 3,8 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 43,3 % | 26,4 g |
Fedt: | 52,9 % | 14,8 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.