Æblekage - Opskrifter - Arla

Æblekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(376 vurderinger)

60+ min

Nem opskrift på æblekage med masser af smag fra friske syrlige æbler. Server æblekagen med cremefraiche.

Ingredienser

18 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 4 syrlige æbler, fx Gloster
  • 2 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 50 g smeltet smør
  • ¾ dl mælk
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk stødt kanel

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand. Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og pisk blandingen i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Drys dejen med 1 tsk kanel. Hæld vandet fra æblebådene og fordel dem på dejen. Drys resten af kanelen over æblerne. Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen afkøle i formen.

Drys flormelis over kagen - brug en finmasket si. Server æblekagen med cremefraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: