Æblekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(426 vurderinger)

60+ min

Nem opskrift på æblekage med masser af smag fra friske syrlige æbler. Server æblekagen med cremefraiche.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

18 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 4 syrlige æbler, fx Gloster
  • 2 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 50 g smeltet smør
  • ¾ dl mælk
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk stødt kanel

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand. Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og pisk blandingen i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Drys dejen med 1 tsk kanel. Hæld vandet fra æblebådene og fordel dem på dejen. Drys resten af kanelen over æblerne. Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen afkøle i formen.

Drys flormelis over kagen - brug en finmasket si. Server æblekagen med cremefraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag