Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

1 timer

Gammeldags æblekage med æblemos, ristet rasp og flødeskum. I denne opskrift på gammeldags æblekage er der brugt røde æbler med skræl, hvilket giver æblemosen en smuk rød farve. Det er også meget nemmere - og så undgår vi madspild!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Æblemos

  • ½ dl vand
  • 750 g røde æbler med skræl i mindre stykker
  • 3 spsk sukker

Ristet rasp

  • 50 g smør
  • 75 g rasp
  • ½ dl sukker

Pynt

  • skovsyre

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblemos

  1. Kom vand, æblestykker og sukker i en tykbundet gryde.
  2. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.
  3. Smag til og lad æblemosen køle af.

Ristet rasp

  1. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød.
  3. Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist. Rør af og til mens raspen køler af.

Servering

  1. Anret æblemos og rasp lagvis i 4 glas. Afslut med flødeskum og pynt med skovsyre.
  2. Server evt. ekstra flødeskum ved siden af.

Tip

Brug æbler med skræl på. Det smager skønt, er nemmere og giver grøden en smuk rød farve. Det tager lidt længere tid at koge æblerne ud til mos, når de har skæl på. Brug evt. en stavblender til at få mosen helt jævn, hvis du foretrækker dette.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12510 kJ / 2990 kcal
  • Energifordeling:
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 55 %

Print

Andre gode forslag