Du kan stege gåsen dagen før. Lad gåsestegen køle af, del den i stykker og læg dem i en bradepande. Pensl evt. med lidt gåsefedt og stil gåsen tildækket i køleskabet. Lun gåsestegen inden serveringen ved 100° i ca. 45 min. Grill den et par minutter til sidst, så skindet bliver sprødt.
47293 kJ / 11303 kcal
503 kJ / 120 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 40,6 % | 12 g |
Kulhydrat: | 17,8 % | 5,3 g |
Fedt: | 41,6 % | 5,7 g |
Se her hvordan du steger gåsestegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.
1
Gås (ca. 6 kg)
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
8
Skrællede æbler i tykke både, fx elstar (ca. 1 kg)
|
|
Bomuldssnor
|
|
¾ liter
Vand
|
4
Æbler i tern, fx elstar
|
|
---|---|
2 spsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
500 g
Rensede grønkålsblade eller palmekål
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
2½ spsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
2½ spsk
Flormelis
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
75 g
Grofthakkede, ristede, smuttede mandler
|
20 g
Blødt smør
|
|
---|---|
2 spsk
Hvedemel
|
|
Kulør
|
1½ kg
Kogte små, skrubbede kartofler
|
|
---|---|
50 g
Gåsefedt
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Tranebær- eller ribsgelé
|
---|