Glaze med abrikos og chili

15 min
Glaze med abrikos og chili

Lidt spicy glaze med sødme fra tørrede abrikoser og farin. Smager godt at pensle på kød eller grøntsager de sidste minutter af grill-tiden.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/glaze-med-abrikos-og-chili/

Ingredienser

1 portion
ca. 3 dl
50 g Tørrede abrikoser i mindre stykker
2 Grofthakkede fed hvidløg
1 dl Sojasauce
½ dl Vand
2 spsk Brun farin
1 spsk Hvidvinseddike
2 tsk Sambal oelek
1 tsk Groft salt
1 spsk Olivenolie

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne, med undtagelse af olivenolie, i en lille gryde og kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen og blend blandingen til en rustik glaze - der må gerne være små stykker abrikos i blandingen.
  • Rør olien i og smag til.
  • Pensl glazen på grøntsager eller kød, så det steger med de sidste par minutter af grill-tiden.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1464 kJ / 350 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 10,8 % 3,5 g
Kulhydrat: 55,8 % 18 g
Fedt: 33,4 % 4,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.