Græsk agurkesalat

Bedømmelse

(4 vurderinger)

1 timer

Græsk agurkesalat - tzatziki - kan bruges i et utal af variationer som dip, tilbehør eller salat.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 200 g lyst brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl agurkerne og skær dem i meget tynde skiver. Læg dem i en skål og bland dem med salt. Lad dem trække i ca. ½ time. Skyl agurkeskiverne godt i koldt vand i en skål og vrid dem i et klæde - til de er meget tørre. Vend agurkeskiverne i yoghurten og smag til med hvidløg og peber. Lad salaten stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Tilsæt evt. lidt salt.

Server agurkesalaten alene med lyst brød eller som tilbehør til stegt lammekød.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde: