Græsk kylling

Græsk kylling

20 min
Græsk kylling består af kyllingefileter serveret i en cremet yoghurtsauce med salatost og oliven. Græsk kylling er både hurtig og nem at tilberede og saucen smager så dejligt, at man får lyst til at spise den med en ske :)

Sådan gør du

  • Gnid kyllingefileterne med salt og peber.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Tag kødet op.
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden. Steg hvidløgene i ca. 2 min ved jævn varme.
  • Tilsæt bouillon, oregano og sojasauce. Rør hvedemelet ud i yoghurten og kom det i saucen.
  • Læg kyllingefileterne tilbage i panden og lad dem koge i saucen i ca. 10 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt oliven og smuldr salatost over retten. Pynt med persille og server med brød og grønt.
Variation

Retten smager også godt med ovnstegte eller kogte kartofler, pasta eller ris. Tomat og agurk kan erstattes af fintsnittet spidskål.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8671 kJ / 2072 kcal

Næringsindhold pr. 100g

385 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 41,5 % 9,4 g
Kulhydrat: 30,2 % 6,8 g
Fedt: 28,3 % 2,9 g
Mere inspiration

Har du lyst til at prøve en klassisk græsk mousaka.

Mousaka
60+ min
Mousaka
(82)

Ingredienser

Kyllingefileter (ca. 800 g)
4
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Smør
25 g
Finthakkede fed hvidløg
2
Hønsebouillon
2 dl
Tørret oregano
2 tsk
Sojasauce
2 tsk
Hvedemel
1 spsk
Græsk yoghurt
2 dl
Salatost
100 g
Kalamataoliven
½ dl
Pynt
Grofthakket bredbladet persille
½ dl
Tilbehør
Landbrød
250 g
Halve cherrytomater og
300 g
Agurk i mindre stykker, evt. dryppet med lidt eddike
1