Græsk kylling

Græsk kylling

20 min
Græsk kylling består af kyllingefileter serveret i en cremet yoghurtsauce med salatost og oliven. Græsk kylling er både hurtig og nem at tilberede og saucen smager så dejligt, at man får lyst til at spise den med en ske :)
https://www.arla.dk/opskrifter/grask-kylling/

Sådan gør du

  • Gnid kyllingefileterne med salt og peber.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Tag kødet op.
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden. Steg hvidløgene i ca. 2 min ved jævn varme.
  • Tilsæt bouillon, oregano og sojasauce. Rør hvedemelet ud i yoghurten og kom det i saucen.
  • Læg kyllingefileterne tilbage i panden og lad dem koge i saucen i ca. 10 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt oliven og smuldr salatost over retten. Pynt med persille og server med brød og grønt.

Retten smager også godt med ovnstegte eller kogte kartofler, pasta eller ris. Tomat og agurk kan erstattes af fintsnittet spidskål.

Energiindhold for hele retten:

9676 kJ / 2313 kcal

Næringsindhold pr. 100g

429 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 38,7 % 9,8 g
Kulhydrat: 28,3 % 7,2 g
Fedt: 33 % 3,8 g
Mere inspiration

Har du lyst til at prøve en klassisk græsk mousaka.

Moussaka
60+ min
Moussaka
(90)

Ingredienser

4 Kyllingefileter (ca. 800 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
2 Finthakkede fed hvidløg
2 dl Hønsebouillon
2 tsk Tørret oregano
2 tsk Sojasauce
1 spsk Hvedemel
2 dl Græsk yoghurt
100 g Salatost
½ dl Kalamataoliven
Pynt
½ dl Grofthakket bredbladet persille
Tilbehør
250 g Landbrød
300 g Halve cherrytomater og
1 Agurk i mindre stykker, evt. dryppet med lidt eddike