Gratinerede østers med knækbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Gratinerede østers med knækbrød er en opskrift der giver en lækker fiskeret, som er perfekt til festen. Det syrlige rugknækbrød med æbleeddike er perfekt sammen med de friske østers.

Ingredienser

Antal portioner

Syrligt rugknækbrød

  • 1 tsk kommen
  • 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk æbleeddike
  • 50 g smør - smeltet
  • 16 friske østers (de skal dufte af frisk hav og intet andet)
  • ½ kg groft salt - til at sætte østers i

Pynt

  • strimlede friske blade af ramsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Syrligt rugknækbrød

Knus kommenfrøene,– fx i en morter. Bland rugmel, kommen, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt vand, eddike og smør. Ælt dejen godt sammen og del den i 2 portioner. Rul hver portion tyndt ud, mellem 2 stykker bagepapir, til en plade (ca. 25 x 35 cm). Fjern det øverste stykke bagepapir og skær hver dejplade ud 5 gange på den ene led og 6 gange på den anden led til hver 42 firkanter (ca. 5 x 5 cm). Bag de 2 plader knækbrød, en ad gangen, øverst i ovnen.

Åbn de 16 østers med fx en østerskniv. Kom salt i bunden af et ovnfast fad og anret de åbne østers i de runde skaller. Stil østersene tildækket i køleskabet, til de skal gratineres.

Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt ost og ramsløg i. Fordel blandingen på østersene og gratiner dem øverst i ovnen.

Server straks med syrligt rugknækbrød –- de gratinerede østers er kolde og låget er varmt.

Tips

Der er overskud af knækbrød – det holder sig friskt i en kagedåse i ca. 1 uge. Dejen kan ligge tildækket i køleskabet 2-3 dage. Du kan få gode råd om at åbne østers, fx på nettet.

Bagetid for knækbrød

8-10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Gratinering af østers:

Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot noir, chardonnay, pinot meunier Champagne, Frankrig

Tør mousserende vin med betegnelsen "brut", fx en champagne eller cremant de bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til østers