Gratinerede østers med knækbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Gratinerede østers med knækbrød er en opskrift der giver en lækker fiskeret, som er perfekt til festen. Det syrlige rugknækbrød med æbleeddike er perfekt sammen med de friske østers.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Syrligt rugknækbrød

  • 1 tsk kommen
  • 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk æbleeddike
  • 50 g smør - smeltet
  • 16 friske østers (de skal dufte af frisk hav og intet andet)
  • ½ kg groft salt - til at sætte østers i

Pynt

  • strimlede friske blade af ramsløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Syrligt rugknækbrød

Knus kommenfrøene,– fx i en morter. Bland rugmel, kommen, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt vand, eddike og smør. Ælt dejen godt sammen og del den i 2 portioner. Rul hver portion tyndt ud, mellem 2 stykker bagepapir, til en plade (ca. 25 x 35 cm). Fjern det øverste stykke bagepapir og skær hver dejplade ud 5 gange på den ene led og 6 gange på den anden led til hver 42 firkanter (ca. 5 x 5 cm). Bag de 2 plader knækbrød, en ad gangen, øverst i ovnen.

Åbn de 16 østers med fx en østerskniv. Kom salt i bunden af et ovnfast fad og anret de åbne østers i de runde skaller. Stil østersene tildækket i køleskabet, til de skal gratineres.

Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt ost og ramsløg i. Fordel blandingen på østersene og gratiner dem øverst i ovnen.

Server straks med syrligt rugknækbrød –- de gratinerede østers er kolde og låget er varmt.

Tips

Der er overskud af knækbrød – det holder sig friskt i en kagedåse i ca. 1 uge. Dejen kan ligge tildækket i køleskabet 2-3 dage. Du kan få gode råd om at åbne østers, fx på nettet.

Bagetid for knækbrød

8-10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Gratinering af østers:

Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot noir, chardonnay, pinot meunier Champagne, Frankrig

Tør mousserende vin med betegnelsen "brut", fx en champagne eller cremant de bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til østers

Andre gode forslag