Tre tips til østers

Her er inspiration at hente til dine østers, hvis du vil prøve lidt andet end den traditionelle med citron. Spis dem gratinerede med cremefraiche eller smør. Eller rå med en god krydret salsa.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tre tips til østers

Her er inspiration at hente til dine østers, hvis du vil prøve lidt andet end den traditionelle med citron. Spis dem gratinerede med cremefraiche eller smør. Eller rå med en god krydret salsa.

Fremgangsmåde:

Kom et lag salt i bunden af et fad eller bradepande, som østersene kan ligge i. Åbn dem med fx en østerskniv. Løsn østersene, hæld vandet fra og anret dem i de runde skaller, i saltet. Stil østersene tildækket i køleskabet, til de skal spises eller gratineres.

Til 6 rå østers:

Salsa: 3 spsk meget finthakket rød peberfrugt, 1 spsk meget finthakket skalotteløg, 1 spsk meget finthakkede soltørrede abrikoser, 1½ spsk meget finthakkede hasselnøddekerner, 1½ tsk hakkede friske korianderblade, 1 spsk friskpresset appelsinsaft, ¼ tsk groft salt. Fordel salsaen på østersene lige inden serveringen. Er I nybegyndere i østers kan I komme dobbelt så meget salsa på østersene.

Til 6 gratinerede østers med cremefraiche:

3 spsk Karolines Køkken® Cremefraiche 18% eller 38%, 1½ tsk fintrevet citronskal, 3 tsk friskpresset citronsaft, 6 spsk fintrevet parmesanost, 1 lille knust fed hvidløg, 2 tsk rasp til drys. Bland cremefraichen med citronskal, -saft, parmesan og hvidløg. Fordel cremefraichen på de åbnede østers og drys med rasp. Grill dem øverst i ovnen 2-3 min. Server straks.

Til 6 gratinerede østers med smør:

30 g chorizo pølse i små tern, 3 tsk strimlede basilikumblade, 3 tsk finthakkede mandler, 30 g blødt smør. Rist chorizopølsen ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til chorizoternene er sprøde. Lad pølsen dryppe af på køkkenrulle. Bland chorizoternene med basilkum, mandler og smør. Fordel smørret på de åbnede østers og grill dem øverst i ovnen 2-3 min. Server straks.

Kilde: