Citrusglaseret havtaske med æble og østersmayo

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Dejlig start på en fantastisk aften, med salt, sødt og surt. Den glaserede havtaske får fint modspil af de knasende hasselnødder, den salte "sne" og ikke mindst de salte, østers med umamismag, som spiller op til den syrlige kompot.

Ingredienser

Antal portioner

Æblekompot

  • 3 røde æbler i grove tern, fx elstar (ca. 300 g)
  • 1 finthakket bananskalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 dl hvidvin
  • ½ spsk rørsukker
  • 1 spsk finthakkede stilke af rød skovsyre
  • 1 tsk flagesalt
  • groftkværnet peber

Østersmayo

  • 2 østers (ca. 20 g kød)
  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk fint salt
  • ½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl koldpresset rapsolie

Rugbrødsflakes

  • 25 g smør
  • 12 meget tynde skiver rugbrød (ca. 150 g)
  • 2 tsk flagesalt

Glaseret havtaske

  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 1 dl rørsukker
  • 600 g havtaskefilet
  • 1 tsk flagesalt

Pynt

  • rød skovsyre

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblekompot

Bring æbler, løg, hvidvin og rørsukker i i kog i en tykbundet gryde ved jævn varme. Kog det i ca. 20 min. uden låg - rør af og til. Æblerne skal være møre, men stadig hele. Tag gryden af varmen og lad det æblekompotten afkøle. Tilsæt skovsyrestilke, salt og peber. Smag til og stil det tildækket på køl.

Østersmayo

Åben østersene, med fx en østerskniv. Løsn østersene fra skallen, hæld vandet fra og hak dem meget fint. Lad kødet tørre på fedtsugende papir. Pisk æggeblomme og salt med en el-pisker i ca. 2 min. og tilsæt citronsaften. Tilsæt rapsolien lidt efter lidt under piskning. Tilsæt til sidst de hakkede østers og smag til. Stil østermayoen tildækket på køl, evt. i en sprøjtepose.

Rugbrødsflakes

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg rugbrødsskiverne ved jævn varme i ca. 5 min. til de er sprøde og gyldne - vend af og til. Lad rugbrødschipsene køle af på fedtsugende papir og drys dem med salt. Opbevar dem i en lufttæt beholder, når de er helt afkølede.

Glaseret havtaske

Bring citronsaft og sukker i kog i en stegepande. Lad det koge ved kraftig varme i ca. 5 min. - til det er kogt ind til det halve. Skær havtasken i seks lige store stykker, og steg dem i citronlagen ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side.

Lun æblekompotten. Anret fisken på midten af seks tallerkener, og læg lidt æblekompot på den ene side og østersmayo på den anden. Riv salatost over fisken og drys med ristede hasselnødder . Pynt med rød skovsyre og server straks sammen med de sprøde rugbrødschips.

Tip

Du kan fryse salatosten for at få et pænere drys, når du river det.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 49 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: