Citrusglaseret havtaske med æble og østersmayo

Citrusglaseret havtaske med æble og østersmayo

60+ min
Dejlig start på en fantastisk aften, med salt, sødt og surt. Den glaserede havtaske får fint modspil af de knasende hasselnødder, den salte "sne" og ikke mindst de salte, østers med umamismag, som spiller op til den syrlige kompot.
https://www.arla.dk/opskrifter/citrusglaseret-havtaske-med-able-og-ostersmayo/

Sådan gør du

Æblekompot
  • Bring æbler, løg, hvidvin og rørsukker i i kog i en tykbundet gryde ved jævn varme.
  • Kog det i ca. 20 min. uden låg - rør af og til.
  • Æblerne skal være møre, men stadig hele.
  • Tag gryden af varmen og lad blandingen køle af.
  • Tilsæt skovsyrestilke, salt og peber.
  • Smag til og stil æblekompotten tildækket i køleskabet.
Østersmayo
  • Åben østersene, med fx en østerskniv. Løsn østersene fra skallen, hæld vandet fra og hak dem meget fint. Lad kødet tørre på fedtsugende papir.
  • Pisk æggeblomme og salt med en el-pisker i ca. 2 min. og tilsæt citronsaften.
  • Tilsæt rapsolien lidt efter lidt under piskning.
  • Tilsæt til sidst de hakkede østers og smag til. Stil østermayoen tildækket på køl, evt. i en sprøjtepose.
Rugbrødsflakes
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg rugbrødsskiverne ved jævn varme i ca. 5 min. til de er sprøde og gyldne - vend af og til.
  • Lad rugbrødschipsene køle af på fedtsugende papir og drys dem med salt.
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder, når de er helt afkølede.
Glaseret havtaske
  • Bring citronsaft og sukker i kog i en stegepande.
  • Lad det koge ved kraftig varme i ca. 5 min. - til det er kogt ind til det halve.
  • Skær havtasken i seks lige store stykker, og steg dem i citronlagen ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side.
  • Lun æblekompotten.
  • Anret fisken på midten af seks tallerkener, og læg lidt æblekompot på den ene side og østersmayo på den anden.
  • Riv salatost over fisken og drys med ristede hasselnødder.
  • Pynt med rød skovsyre og server straks sammen med de sprøde rugbrødschips.

Du kan fryse salatosten for at få et pænere drys, når du river det.

Energiindhold for hele retten:

11475 kJ / 2743 kcal

Næringsindhold pr. 100g

701 kJ / 168 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 19,3 % 8 g
Kulhydrat: 31,4 % 12,9 g
Fedt: 49,3 % 9,3 g
Mere inspiration

Her har du et bud på en dejlig hovedret efter havtasken.

Ingredienser

Æblekompot
3 Røde æbler i grove tern, fx elstar (ca. 300 g)
1 Finthakket bananskalotteløg (ca. 50 g)
1 dl Hvidvin
½ spsk Rørsukker
1 spsk Finthakkede stilke af rød skovsyre
1 tsk Flagesalt
Groftkværnet peber
Østersmayo
2 Østers (ca. 20 g kød)
1 Æggeblomme
½ tsk Fint salt
½ tsk Friskpresset citronsaft
1 dl Koldpresset rapsolie
Rugbrødsflakes
25 g Smør
12 Meget tynde skiver rugbrød (ca. 150 g)
2 tsk Flagesalt
Glaseret havtaske
1 dl Friskpresset citronsaft
1 dl Rørsukker
600 g Havtaskefilet
1 tsk Flagesalt
75 g Revet salatost
½ dl Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
Pynt
Rød skovsyre