Citrusglaseret havtaske med æble og østersmayo
1 time 30 min
•
&format=webp)
Dejlig start på en fantastisk aften, med salt, sødt og surt. Den glaserede havtaske får fint modspil af de knasende hasselnødder, den salte "sne" og ikke mindst de salte, østers med umamismag, som spiller op til den syrlige kompot.
Ingredienser
Æblekompot
3
Røde æbler i grove tern, fx elstar (ca. 300 g)
|
|
---|---|
1
Finthakket bananskalotteløg (ca. 50 g)
|
|
1 dl
Hvidvin
|
|
½ spsk
Rørsukker
|
|
1 spsk
Finthakkede stilke af rød skovsyre
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
|
Groftkværnet peber
|
Østersmayo
2
Østers (ca. 20 g kød)
|
|
---|---|
1
Æggeblomme
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 dl
Koldpresset rapsolie
|
Rugbrødsflakes
25 g
Smør
|
|
---|---|
12
Meget tynde skiver rugbrød (ca. 150 g)
|
|
2 tsk
Flagesalt
|
Glaseret havtaske
1 dl
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
1 dl
Rørsukker
|
|
600 g
Havtaskefilet
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
75 g
Revet salatost
|
|
---|---|
½ dl
Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
|
Pynt
Rød skovsyre
|
---|
Sådan gør du
Æblekompot
Østersmayo
Rugbrødsflakes
Glaseret havtaske
Du kan fryse salatosten for at få et pænere drys, når du river det.
