Oksefileten kan brunes et par timer i forvejen og stå klar til at komme i ovnen. Mosen kan også gøres klar i skålene i god tid, så den blot skal bages. De syltede løg kan laves et par dage i forvejen og stå i køleskabet. Alle ingredienserne til salaten kan du også gøre klar i god tid, men læg først salaten sammen lige før serveringen.
Der er rigeligt med løg - brug en evt. rest på en oste- eller leverpostejmad.
31724 kJ / 7582 kcal
457 kJ / 109 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 24,4 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 27,6 % | 7,4 g |
Fedt: | 48 % | 5,9 g |
Hvad med en skøn islagkage efter en lækker hovedret.
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
1½ kg
Afpudset marmoreret oksefilet
|
|
---|---|
2 spsk
Tørret timian
|
|
2 spsk
Tørret rosmarin
|
|
2 tsk
Groft salt
|
50 g
Smør
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
¼ liter
Creme fraiche 38%
|
|
1 spsk
Saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
1 kg
Melede kartofler i grove stykker
|
|
---|---|
500 g
Vasket eller skrællet hokkaido græskar
|
|
1½ liter
Vand
|
|
50 g
Smør
|
|
200 g
Salatost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
2 dl
Lagereddike
|
|
---|---|
175 g
Rørsukker (ca. 2 dl)
|
|
4
Rødløg i halve tynde skiver (ca. 400 g)
|
175 g
Fintstrimlet hjertesalat
|
|
---|---|
100 g
Rensede babysalatblade
|
|
200 g
Salatost - små brud
|
|
50 g
Grofthakkede saltede mandler
|
|
50 g
Grofthakkede saltede pistacienødder
|
|
Friskkværnet peber
|