Oksefilet med dry rub

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

En super ret, hvis det skal være nemt når du har gæster. Det hele kan gøres klar i god tid (husk at komme dry rub på kødet dagen før), så du kun skal have tingene i ovnen til sidst og blande salaten. Og så smager det dejligt og ser godt ud, ikke at forglemme!

Ingredienser

Hovedret

Antal portioner

Dagen før

  • 1½ kg afpudset marmoreret oksefilet
  • 2 spsk tørret timian
  • 2 spsk tørret rosmarin
  • 2 tsk groft salt

Kartoffel-hokkaidomos

  • 1 kg melede kartofler i grove stykker
  • 500 g skrællet hokkaido græskar
  • 1½ liter vand
  • 50 g smør
  • 200 g Arla® Puck salatost i blok
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

Syltede rødløg

  • 2 dl hvid balsamicoeddike
  • 175 g rørsukker (ca. 2 dl)
  • 4 rødløg i halve tynde skiver (ca. 400 g)

Salat

  • 175 g fintstrimlet hjertesalat
  • 100 g rensede blandede babysalatblade
  • 200 g Arla® Puck salatost i blok - små brud
  • 75 g grofthakkede saltede pistacienøddekerner
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Bind bomuldssnor om oksefileten 2-3 steder. Bland timian, rosmarin og salt til en dry rub. Tryk dry rubben godt fast overalt på kødet og læg det tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet på alle sider i ca. 4 min. Læg kødet på en rist i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Kom vand i bradepanden. og steg kødet nederst i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°, så er kødet rødt (ca. 58°, så er det rosa). Si skyen fra bradepanden over i en gryde. Kog ind eller tilsæt vand - der skal være ca. 2 dl. Tilsæt cremefraiche og bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Kartoffel- hokkaidomos

Kog kartofler og hokkaido i vand i ca. 20 min., til kartoflerne er godt møre. Tag ca. 1 dl kogevand fra og hæld resten af vandet fra grøntsagerne. Mos grøntsagerne groft med smør, kogevand, salt og peber. Del osten i små bidder og vend dem i mosen. Fordel kartoffel- hokkaidomosen i 9 ovnfaste glas eller skåle (a ca. 2 dl). Bag mosen øverst i ovnen.

Syltede rødløg

Brin eddike og sukker i kog i en gryde. Tilsæt løgene og bring atter i kog. Kog løgene ved kraftig varme i ca. 30 sek. Lad løgene køle af i lagen.

Salat

Bland de 2 slags salatblade og anret dem sammen med syltede rødløg, salatost og pistacienøddekerner. Drys med peber.

Stegetid for oksefilet

Ca. 45 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid for kartoffel- hokkaidomos

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Forbered i god tid

Oksefileten kan brunes et par timer i forvejen og stå klar til at komme i ovnen.
Mosen kan også gøres klar i skålene i god tid, så den blot skal bages.
De syltede løg kan laves et par dage i forvejen og stå i køleskabet.
Alle ingredienserne til salaten kan du også gøre klar i god tid, men læg først salaten sammen lige før serveringen.

Brug en rest

Der er rigeligt med løg - brug en evt. rest på en oste- eller leverpostejmad.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 31360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: