Gratinerede østers og ristet toast

Gratinerede østers og ristet toast

45 min
Dekorativ luksus!

Sådan gør du

  • Luk de 12 østers op med en østerskniv - vær forsigtig så der ikke kommer stykker fra skallerne ned i østersene. Hvis det sker, så skyl dem forsigtigt under koldt vand. Lugt til de åbnede østers og kasser dem, hvis de ikke lugter af frisk hav. Hæld det vand der er i østersene ud og stil dem i en bradepande. Hvis de er svære at få til at stå lige, så drys lidt groft salt i bunden af bradepanden. Læg 1 tsk cremefraiche på hver østers og fordel herpå hvidløg, revet ost, peber og til sidst rasp. Grill de 12 østers næstnederst i ovnen.
Ristet toast
  • Skær hver skive sandwichbrød i 4 trekanter og rist dem gyldne på en brødrister. Eller grill dem i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.
Ved serveringen
  • Fordel de lune gratinerede østers på tallerkener - 3 østers til hver og pynt med frisk kørvel. Server ristet toast til.
Grill
  • ca. 15 min.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3837 kJ / 917 kcal

Næringsindhold pr. 100g

547 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 26,6 % 8,5 g
Kulhydrat: 35 % 11,3 g
Fedt: 38,4 % 5,7 g

Ingredienser

Friske østers
12
4 spsk
Lille finthakket fed hvidløg
1
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
2 spsk
Friskkværnet peber
Rasp
1 spsk
Ristet toast
Sandwichbrød uden skorpe
3 skiver
Pynt
Frisk kørvel