Gratinerede østers og ristet toast

Bedømmelse

(18 vurderinger)

45 min

Dekorativ luksus!

Ingredienser

Antal portioner

Ristet toast

  • 3 skiver sandwichbrød uden skorpe

Pynt

  • frisk kørvel

Sådan gør du

Sådan gør du

Luk de 12 østers op med en østerskniv - vær forsigtig så der ikke kommer stykker fra skallerne ned i østersene. Hvis det sker, så skyl dem forsigtigt under koldt vand. Lugt til de åbnede østers og kasser dem, hvis de ikke lugter af frisk hav. Hæld det vand der er i østersene ud og stil dem i en bradepande. Hvis de er svære at få til at stå lige, så drys lidt groft salt i bunden af bradepanden. Læg 1 tsk cremefraiche på hver østers og fordel herpå hvidløg, revet ost, peber og til sidst rasp. Grill de 12 østers næstnederst i ovnen.

Ristet toast

Skær hver skive sandwichbrød i 4 trekanter og rist dem gyldne på en brødrister. Eller grill dem i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.

Ved serveringen

Fordel de lune gratinerede østers på tallerkener - 3 østers til hver og pynt med frisk kørvel. Server ristet toast til.

Grill

ca. 15 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 49 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Pinot noir, chadonnay, pinot meunier Champagne, Bourgogne, Frankrig

Tør mousserende vin med betegnelsen "brut", fx en champagne eller cremant de bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til østers