Gratinerede østers og ristet toast
45 min

Gratinerede østers og ristet toast

Dekorativ luksus!
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratinerede østers og ristet toast

Dekorativ luksus!

Antal portioner

Ristet toast

  • 3 skiver sandwichbrød uden skorpe

Pynt

  • frisk kørvel

Fremgangsmåde:

Luk de 12 østers op med en østerskniv - vær forsigtig så der ikke kommer stykker fra skallerne ned i østersene. Hvis det sker, så skyl dem forsigtigt under koldt vand. Lugt til de åbnede østers og kasser dem, hvis de ikke lugter af frisk hav. Hæld det vand der er i østersene ud og stil dem i en bradepande. Hvis de er svære at få til at stå lige, så drys lidt groft salt i bunden af bradepanden. Læg 1 tsk cremefraiche på hver østers og fordel herpå hvidløg, revet ost, peber og til sidst rasp. Grill de 12 østers næstnederst i ovnen.

Ristet toast

Skær hver skive sandwichbrød i 4 trekanter og rist dem gyldne på en brødrister. Eller grill dem i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.

Ved serveringen

Fordel de lune gratinerede østers på tallerkener - 3 østers til hver og pynt med frisk kørvel. Server ristet toast til.

Grill

ca. 15 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Pinot noir, chadonnay, pinot meunier Champagne, Bourgogne, Frankrig

Tør mousserende vin med betegnelsen "brut", fx en champagne eller cremant de bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til østers