Gratinerede østers og ristet toast

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

45 min

Dekorativ luksus!

Ingredienser

Antal portioner

Ristet toast

  • 3 skiver sandwichbrød uden skorpe

Pynt

  • frisk kørvel

Sådan gør du

Sådan gør du

Luk de 12 østers op med en østerskniv - vær forsigtig så der ikke kommer stykker fra skallerne ned i østersene. Hvis det sker, så skyl dem forsigtigt under koldt vand. Lugt til de åbnede østers og kasser dem, hvis de ikke lugter af frisk hav. Hæld det vand der er i østersene ud og stil dem i en bradepande. Hvis de er svære at få til at stå lige, så drys lidt groft salt i bunden af bradepanden. Læg 1 tsk cremefraiche på hver østers og fordel herpå hvidløg, revet ost, peber og til sidst rasp. Grill de 12 østers næstnederst i ovnen.

Ristet toast

Skær hver skive sandwichbrød i 4 trekanter og rist dem gyldne på en brødrister. Eller grill dem i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.

Ved serveringen

Fordel de lune gratinerede østers på tallerkener - 3 østers til hver og pynt med frisk kørvel. Server ristet toast til.

Grill

ca. 15 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot noir, chadonnay, pinot meunier Champagne, Bourgogne, Frankrig

Tør mousserende vin med betegnelsen "brut", fx en champagne eller cremant de bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til østers