Skøn og enkel skaldyrsforret med lakserogn og frisk dild.
Sådan gør du
Ostesauce
Kom fløde og mælk i en tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt ost, salt og peber. Blend med en stavblender til ostesaucen er helt glat. Pisk æggeblommen sammen og pisk 3 spsk. af saucen i. Hæld æggeblandingen tilbage i ostesaucen under omrøring. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Strimlet grønt
Læg porre- og gulerodsstrimler i en skål. Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne stå i ca. 1 min. Kom grøntsagerne i en sigte og brus dem over med iskoldt vand.
Luk de 12 østers op med en østerskniv - vær forsigtig så der ikke kommer stykker fra skallerne ned i østersene. Hvis det sker, så skyl dem forsigtigt under koldt vand. Lugt til de åbnede østers og kasser dem, hvis de ikke lugter af frisk hav. Hæld det vand der er i østersene ud og stil dem i en bradepande. Hvis de er svære at få til at stå lige, så drys lidt groft salt i bunden af bradepanden. Fordel grøntsagerne i østersene. Læg 1 spsk. sauce over hver østers og grill dem næstøverst i ovnen.
Ristet toast
Skær hver skive sandwichbrød i 4 trekanter og rist dem gyldne på en brødrister. Eller grill dem i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.
Ved serveringen
Fordel de lune gratinerede østers på tallerkener - 3 østers til hver og pynt med lakserogn og dild. Server ristet toast til.