Gratinerede østers med strimlet grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Skøn og enkel skaldyrsforret med lakserogn og frisk dild.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Ostesauce

Strimlet grønt

  • 1 porre i tynde strimler
  • 1 gulerod i tynde strimler
  • 12 friske østers

Ristet toast

  • 4 skiver sandwichbrød uden skorpe
  • 50 g lakserogn
  • 12 dildkviste

Sådan gør du

Sådan gør du

Ostesauce

Kom fløde og mælk i en tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt ost, salt og peber. Blend med en stavblender til ostesaucen er helt glat. Pisk æggeblommen sammen og pisk 3 spsk. af saucen i. Hæld æggeblandingen tilbage i ostesaucen under omrøring. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Strimlet grønt

Læg porre- og gulerodsstrimler i en skål. Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne stå i ca. 1 min. Kom grøntsagerne i en sigte og brus dem over med iskoldt vand.

Luk de 12 østers op med en østerskniv - vær forsigtig så der ikke kommer stykker fra skallerne ned i østersene. Hvis det sker, så skyl dem forsigtigt under koldt vand. Lugt til de åbnede østers og kasser dem, hvis de ikke lugter af frisk hav. Hæld det vand der er i østersene ud og stil dem i en bradepande. Hvis de er svære at få til at stå lige, så drys lidt groft salt i bunden af bradepanden. Fordel grøntsagerne i østersene. Læg 1 spsk. sauce over hver østers og grill dem næstøverst i ovnen.

Ristet toast

Skær hver skive sandwichbrød i 4 trekanter og rist dem gyldne på en brødrister. Eller grill dem i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.

Ved serveringen

Fordel de lune gratinerede østers på tallerkener - 3 østers til hver og pynt med lakserogn og dild. Server ristet toast til.

Grill

Ca. 3 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Pfalz, Tyskland

Tør hvidvin på riesling-druen fx fra Alsace eller en "trocken" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til østers

Andre gode forslag