Gratinerede østers med strimlet grønt

Gratinerede østers med strimlet grønt

45 min
Skøn og enkel skaldyrsforret med lakserogn og frisk dild.

Sådan gør du

Ostesauce
  • Kom fløde og mælk i en tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt ost, salt og peber. Blend med en stavblender til ostesaucen er helt glat. Pisk æggeblommen sammen og pisk 3 spsk. af saucen i. Hæld æggeblandingen tilbage i ostesaucen under omrøring. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Strimlet grønt
  • Læg porre- og gulerodsstrimler i en skål. Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne stå i ca. 1 min. Kom grøntsagerne i en sigte og brus dem over med iskoldt vand.
  • Luk de 12 østers op med en østerskniv - vær forsigtig så der ikke kommer stykker fra skallerne ned i østersene. Hvis det sker, så skyl dem forsigtigt under koldt vand. Lugt til de åbnede østers og kasser dem, hvis de ikke lugter af frisk hav. Hæld det vand der er i østersene ud og stil dem i en bradepande. Hvis de er svære at få til at stå lige, så drys lidt groft salt i bunden af bradepanden. Fordel grøntsagerne i østersene. Læg 1 spsk. sauce over hver østers og grill dem næstøverst i ovnen.
Ristet toast
  • Skær hver skive sandwichbrød i 4 trekanter og rist dem gyldne på en brødrister. Eller grill dem i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.
Ved serveringen
  • Fordel de lune gratinerede østers på tallerkener - 3 østers til hver og pynt med lakserogn og dild. Server ristet toast til.
Grill
  • Ca. 3 min.
Energiindhold for hele retten:

7019 kJ / 1678 kcal

Næringsindhold pr. 100g

563 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 24,8 % 8,2 g
Kulhydrat: 27,5 % 9,1 g
Fedt: 47,7 % 7,3 g

Ingredienser

Ostesauce
Piskefløde
1 dl
Mælk
½ dl
Rødkitost
100 g
Æggeblomme (ca. 1 spsk)
1
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Strimlet grønt
Porre i tynde strimler
1
Gulerod i tynde strimler
1
Friske østers
12
Ristet toast
Sandwichbrød uden skorpe
4 skiver
Lakserogn
50 g
Dildkviste
12