Gratinerede cannelloni med løvstikke
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift

Gratinerede cannelloni med løvstikke

Den friske, let syrlige sauce henover de fyldte cannelloni kan minde lidt om den sauce, der er i en musaka. Løvstikke har en ret kort sæson. Du kan skifte den ud med koriander, persille, basilikum eller dild.
Nøglehulsmærket opskrift
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratinerede cannelloni med løvstikke

Nøglehulsmærket opskrift

Den friske, let syrlige sauce henover de fyldte cannelloni kan minde lidt om den sauce, der er i en musaka. Løvstikke har en ret kort sæson. Du kan skifte den ud med koriander, persille, basilikum eller dild.

Antal portioner
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 250 g rensede spinatblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakkede friske løvstikkeblade
  • 400 g tomater i både
  • 3 hakkede rødløg (ca. 200 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g friske lasagneplader
  • 2 æg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1¼ tsk groft salt
  • 3 dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%

Spinatsalat

  • 150 g rensede babyspinatblade
  • 1 spsk hakkede friske løvstikkeblade
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g grofthakkede mandler
  • groftkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kom kødet i en stor gryde og steg det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt spinat, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Tag gryden af varmen og vend citronskal og løvstikke i. Smag til.

Fordel tomater og løg i bunden af et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm) og drys med salt. Skær lasagnepladerne i 8 lige store stykker og fordel kødblandingen på stykkerne. Rul pastaen tæt om fyldet og læg rullerne i fadet. Pisk æg, citronsaft og salt luftigt og skummende. Pisk derefter skyren i. Fordel skyrsaucen hen over pastarullerne og bag retten midt i ovnen.

Spinatsalat

Vend spinatbladene med løvstikke og salt og kom dem i en skål lagvis med mandlerne. Drys med peber og server spinatsalaten sammen med de varme gratinerede cannelloni.

Gratinering

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 29 %
Print