Gratinerede cannelloni med løvstikke

Nøglehulsmærket opskrift

Gratinerede cannelloni med løvstikke

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

1 timer

Nøglehulsmærket opskrift

Den friske, let syrlige sauce henover de fyldte cannelloni kan minde lidt om den sauce, der er i en musaka. Løvstikke har en ret kort sæson. Du kan skifte den ud med koriander, persille, basilikum eller dild.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 250 g rensede spinatblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakkede friske løvstikkeblade
  • 400 g tomater i både
  • 3 hakkede rødløg (ca. 200 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g friske lasagneplader
  • 2 æg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1¼ tsk groft salt
  • 300 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%

Spinatsalat

  • 150 g rensede babyspinatblade
  • 1 spsk hakkede friske løvstikkeblade
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g grofthakkede mandler
  • groftkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kødet i en stor gryde og steg det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt spinat, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Tag gryden af varmen og vend citronskal og løvstikke i. Smag til.

Fordel tomater og løg i bunden af et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm) og drys med salt. Skær lasagnepladerne i 8 lige store stykker og fordel kødblandingen på stykkerne. Rul pastaen tæt om fyldet og læg rullerne i fadet. Pisk æg, citronsaft og salt luftigt og skummende. Pisk derefter kvark i. Fordel kvarksaucen hen over pastarullerne og bag retten midt i ovnen.

Spinatsalat

Vend spinatbladene med løvstikke og salt og kom dem i en skål lagvis med mandlerne. Drys med peber og server spinatsalaten sammen med de varme gratinerede cannelloni.

Gratinering

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: