Gratinerede cannelloni med løvstikke

Gratinerede cannelloni med løvstikke

1 time
Den friske, let syrlige sauce henover de fyldte cannelloni kan minde lidt om den sauce, der er i en musaka. Løvstikke har en ret kort sæson. Du kan skifte den ud med koriander, persille, basilikum eller dild.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Kom kødet i en stor gryde og steg det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt spinat, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Tag gryden af varmen og vend citronskal og løvstikke i. Smag til.
  • Fordel tomater og løg i bunden af et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm) og drys med salt. Skær lasagnepladerne i 8 lige store stykker og fordel kødblandingen på stykkerne. Rul pastaen tæt om fyldet og læg rullerne i fadet. Pisk æg, citronsaft og salt luftigt og skummende. Pisk derefter kvark i. Fordel kvarksaucen hen over pastarullerne og bag retten midt i ovnen.
Spinatsalat
  • Vend spinatbladene med løvstikke og salt og kom dem i en skål lagvis med mandlerne. Drys med peber og server spinatsalaten sammen med de varme gratinerede cannelloni.
Energiindhold for hele retten:

9720 kJ / 2323 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 31,1 % 8,4 g
Kulhydrat: 33,9 % 9,2 g
Fedt: 35 % 4,4 g

Ingredienser

400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
250 g Rensede spinatblade
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Hakkede friske løvstikkeblade
400 g Tomater i både
3 Hakkede rødløg (ca. 200 g)
½ tsk Groft salt
200 g Friske lasagneplader
2 Æg
2 spsk Friskpresset citronsaft
1¼ tsk Groft salt
300 g Kvark
Spinatsalat
150 g Rensede babyspinatblade
1 spsk Hakkede friske løvstikkeblade
¼ tsk Groft salt
50 g Grofthakkede mandler
Groftkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk