Gratineret mørbrad med appelsin og chili

Gratineret mørbrad med appelsin og chili

45 min
Dejlig saftig mørbrad med frisk sauce af appelsin og chili, der bliver rundet godt af, af den gratinerede ost.

Sådan gør du

  • Skær mørbraden i 8 skiver og tryk dem let flade. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kødet ca. 1 min. på hver side og drys med halvdelen af saltet. Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad (ca. 15 x 27 cm). Kom appelsinfileter, -saft, chilisauce og resten af saltet i panden. Kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til. Hæld saucen over kødet og drys med nødder og ost. Gratiner mørbraden midt i ovnen og server den med ris og bønner.
Gratinering
  • Ca. 15 min. ved 225°.
Mere inspiration

Lækker aftensmad til hele familien.

Koteletter i fad
45 min
Koteletter i fad
(457)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10223 kJ / 2443 kcal

Næringsindhold pr. 100g

620 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 26,8 % 9,8 g
Kulhydrat: 46,6 % 17 g
Fedt: 26,6 % 4,4 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Afpudset svinemørbrad
1
Smør
10 g
Groft salt
1 tsk
Fileter af appelsiner - 3 appelsiner
225 g
Friskpresset appelsinsaft
1 dl
Sød chilisauce
4 spsk
Grofthakkede hasselnøddekerner
40 g
200 g
Tilbehør
Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
kog 240 g
Dampede haricots verts
400 g