Gratineret mørbrad med appelsin og chili

Nøglehulsmærket opskrift

Gratineret mørbrad med appelsin og chili

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Dejlig saftig mørbrad med friske sauce af appelsin og chili, der bliver rundet godt af, af den gratinerede ost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 10 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 225 g fileter af appelsiner - 3 appelsiner
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 40 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 200 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15% Mozzarella

Tilbehør

  • kog 240 g løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • 400 g dampede haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær mørbraden i 8 skiver og tryk dem let flade. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kødet ca. 1 min. på hver side og drys med halvdelen af saltet. Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad (ca. 15 x 27 cm). Kom appelsinfileter, -saft, chilisauce og resten af saltet i panden. Kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til. Hæld saucen over kødet og drys med nødder og ost. Gratiner mørbraden midt i ovnen og server den med ris og bønner.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225°.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 29 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: