Gratineret mørbrad med appelsin og chili
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Gratineret mørbrad med appelsin og chili

Dejlig saftig mørbrad med friske sauce af appelsin og chili, der bliver rundet godt af, af den gratinerede ost.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratineret mørbrad med appelsin og chili

Nøglehulsmærket opskrift

Dejlig saftig mørbrad med friske sauce af appelsin og chili, der bliver rundet godt af, af den gratinerede ost.

Antal portioner
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 10 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 225 g fileter af appelsiner - 3 appelsiner
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 40 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 200 g Karolines Køkken® Mozzarella 15%

Tilbehør

  • kog 240 g løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • 400 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde:

Skær mørbraden i 8 skiver og tryk dem let flade. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kødet ca. 1 min. på hver side og drys med halvdelen af saltet. Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad (ca. 15 x 27 cm). Kom appelsinfileter, -saft, chilisauce og resten af saltet i panden. Kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til. Hæld saucen over kødet og drys med nødder og ost. Gratiner mørbraden midt i ovnen og server den med ris og bønner.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 29 %
Print