Gratineret mørbrad med appelsin og chili

Gratineret mørbrad med appelsin og chili

45 min
Dejlig saftig mørbrad med frisk sauce af appelsin og chili, der bliver rundet godt af, af den gratinerede ost.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 15 min. ved 225°.

  • Skær mørbraden i 8 skiver og tryk dem let flade. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kødet ca. 1 min. på hver side og drys med halvdelen af saltet. Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad (ca. 15 x 27 cm). Kom appelsinfileter, -saft, chilisauce og resten af saltet i panden. Kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til. Hæld saucen over kødet og drys med nødder og ost. Gratiner mørbraden midt i ovnen og server den med ris og bønner.
Energiindhold for hele retten:

10225 kJ / 2444 kcal

Næringsindhold pr. 100g

620 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,9 % 9,8 g
Kulhydrat: 46,2 % 16,9 g
Fedt: 26,9 % 4,5 g
Mere inspiration

Lækker aftensmad til hele familien.

Koteletter i fad
45 min
Koteletter i fad
(464)
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

1 Afpudset svinemørbrad
10 g Smør
1 tsk Groft salt
225 g Fileter af appelsiner - 3 appelsiner
1 dl Friskpresset appelsinsaft
4 spsk Sød chilisauce
40 g Grofthakkede hasselnøddekerner
200 g Revet mozzarellaost
Tilbehør
240 g Løse ris, parboiled - koges (ca. 3 dl)
400 g Dampede grønne bønner
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk