Grillede grøntsager i bulgursalat
30 min

Grillede grøntsager i bulgursalat

Dejlig mættende bulgursalat med avokadomos der kan bruges som vegetarret serveret med brød. Kan man ikke undvære kødet tilsætter man blot sin favoritslags!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede grøntsager i bulgursalat

Dejlig mættende bulgursalat med avokadomos der kan bruges som vegetarret serveret med brød. Kan man ikke undvære kødet tilsætter man blot sin favoritslags!

Antal portioner

Bulgursalat

  • 250 g grov bulgur
  • 4 dl kogende vand
  • 1 tsk groft salt

Dressing

  • 5 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g blandede pinje- og græskarkerner
  • 3 spsk hakkede, blandede krydderurter fx persille, purløg, basilikum og dild

Grøntsager

  • 200 g små, nye gulerødder
  • 150 g fennikler
  • 250 g rødløg
  • 300 g grøn squash
  • 240 g små tomater på stilk
  • 4 spsk olivenolie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Avocadomos

  • 2 modne avocadoer
  • ¾ dl Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • lidt groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Bulgursalat

Overhæld bulgur med kogende vand og lad den trække en halv time under låg. Rør den løs med en gaffel og tilsæt salt.

Dressing

Pisk ingredienserne sammen og vend bulgur med dressingen.

Rist pinje- og græskarkerner på en tør pande og vend nødder og hakkede krydderurter i salaten. Lad den trække, mens grøntsagerne grilles.

Gør grøntsagerne i stand. Bevar bundskiven på fennikel og løg, så de ikke falder fra hinanden. Bevar stilkene på tomaterne. Skær fennikel i kvarte og squash i tykke skiver på skrå. Kog gulerødder, fennikel og hele rødløg 3 min. i saltet vand og lad dem dryppe af. Pensl alle grøntsager med olie. Drys med salt og peber.

Avocadomos

Mos avocadoer og rør mosen med yoghurt og hvidløg. Smag til med salt og peber.

Grill grøntsagerne, til de er møre og får farve. Vend de varme grøntsager i bulgursalaten og pynt med grillede stilketomater.

Server salaten straks med avocadomos og brød, evt. grillet kød.

Tip

Hvis salaten serveres sammen med kød, bør man skære ned på mængderne af grøntsager; ca. 600 g i alt, evt. kun bruge 2-3 slags samt 175 g bulgur.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 49 %
Print