Grillet laks med sprød salat

30 min
Grillet laks med sprød salat

Dejlig enkel grillmad med god balance mellem den fede fisk og den syrlige salat.

Ingredienser

Dressing

2 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Jomfruolivenolie
1 spsk Vand
2 tsk Flydende honning
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sprød salat

200 g Radiser
200 g Rød spidskål
200 g Skrællet glaskål eller kinaradise
200 g Blomkål
150 g Salatost i tern
4 Laksefileter med skind (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

250 g Ristet rugbrød

Pynt

Purløg

Sådan gør du

Dressing

  • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.

Sprød salat

  • Skær radiser og spidskål i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
  • Skær glaskål og blomkål i mindre stykker og vend det hele sammen med salatost.
  • Pynt med purløg og stil salaten tildækket på køl til servering.
  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Krydr laksestykkerne med salt og peber og steg dem på skindsiden i ca. 6 min. - afhængig af tykkelsen. Vend dem og grill dem ca. 2 min. på den anden side.
  • Server med sprød salat, rugbrød og dressing.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9808 kJ / 2344 kcal

Næringsindhold pr. 100g

551 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,8 % 8,4 g
Kulhydrat: 27,4 % 8,9 g
Fedt: 46,8 % 7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-laks-med-sprod-salat/