Grillkrebinetter med grønærtesmør og mormorsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

45 min

Nyd krebinetter og sommerens herlige grøntsager i samme ret - det smager af Danmark!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Krebinetter

  • 700 g hakket kalvekød (8-10% fedtindhold)

Grønærtesmør

  • 200 g friske, bælgede ærter
  • 75 g blødt smør
  • saften af ½ citron (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Mormorsalat

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 zittauerløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg nye kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Krebinetter

Del det hakkede kalvekød i 4 lige store dele, ælt kødet med hænderne og form 4 krebinetter. Læg dem på en tallerken og dæk dem med husholdningsfilm. Stil tallerkenen køligt - til grillen og det øvrige tilbehør er klar.

Grønærtesmør

Kom ærter, smør og citronsaft i en blender og blend det til en glat masse. Smag til med salt og peber. Læg blandingen ud på et stykke bagepapir. Form blandingen til en pølse og fold (rul) papiret stramt om sno enderne på pakken, så den ligner en nytårs-knallert. Læg pakken i køleskabet indtil servering.

Mormorsalat

Rør citronsaft, sukker og fløde godt sammen i en skål til dressingen. Vask salaten og riv den i grove stykker. Bælg ærterne og kom dem og salaten i en anden skål og hæld dressingen over ved servering.

Agurkesalat

Skær agurken i tynde skiver på et rivejern. Læg dem på en stor tallerken og drys med groft salt. I en lille gryde koges eddike, sukker, laurbærblad og peber sammen. Skræl løget, skær det i små tern og lad dem koge med i ca. 2 minutter. Hæld blandingen over i en skål og hæld vand ved. Rør rundt og kom agurkeskiver i. Server afkølet.

Skrub kartoflerne godt, og kog dem i 15-20 minutter.

Kødbranchens Fællesråd. Fra brochuren "Ud i naturen med dansk okse- og kalvekød".

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag