Grillkrebinetter med grønærtesmør og mormorsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

45 min

Nyd krebinetter og sommerens herlige grøntsager i samme ret - det smager af Danmark.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Krebinetter

  • 700 g hakket kalvekød (8-10% fedtindhold)

Grønærtesmør

  • 200 g friske, bælgede ærter
  • 75 g blødt smør
  • saften af ½ citron (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Mormorsalat

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 zittauerløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg kogte nye kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Krebinetter

  1. Del det hakkede kalvekød i 4 lige store dele, ælt kødet med hænderne og form 4 krebinetter. Læg dem på en tallerken og dæk dem med husholdningsfilm. Stil tallerkenen køligt - til grillen og det øvrige tilbehør er klar.

Grønærtesmør

  1. Kom ærter, smør og citronsaft i en blender og blend det til en glat masse. Smag til med salt og peber.
  2. Læg blandingen ud på et stykke bagepapir. Form blandingen til en pølse og fold (rul) papiret stramt om enderne på pakken, så den ligner en nytårs-knallert. Læg pakken i køleskabet indtil servering.

Mormorsalat

  1. Rør citronsaft, sukker og fløde godt sammen i en skål til dressingen. Vask salaten og riv den i grove stykker. Bælg ærterne og kom dem og salaten i en anden skål og hæld dressingen over ved servering.

Agurkesalat

  1. Skær agurken i tynde skiver på et rivejern. Læg dem på en stor tallerken og drys med groft salt.
  2. I en lille gryde koges eddike, sukker, laurbærblad og peber sammen.
  3. Skær løget i små tern og lad dem koge med i ca. 2 minutter. Hæld blandingen over i en skål og hæld vand ved. Rør rundt og kom agurkeskiver i. Lad det køle helt af.

Server de varme krebinetter med kartofler, smør, mormorsalat og agurkesalat.

Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag