Grillstegt multe med sprøde grøntsager
45 min

Grillstegt multe med sprøde grøntsager

Multen er en meget lækker fisk... Fast i kødet og alligevel saftig. På grillen bliver den ekstra god. Og sammen med de sprøde grøntsager og en lækker dip er der lagt op til et rigtig smovse måltid.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillstegt multe med sprøde grøntsager

Multen er en meget lækker fisk... Fast i kødet og alligevel saftig. På grillen bliver den ekstra god. Og sammen med de sprøde grøntsager og en lækker dip er der lagt op til et rigtig smovse måltid.

Antal portioner

Dip

Chilimarinade

  • 4 spsk finkhakket grøn chilipeber
  • 3 store hakkede fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 dl friskpresset limesaft
  • 1 dåse kidneybønner (ca. 400 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl hakkede friske korianderblade
  • 150 g slikærter
  • 200 g radiser i halve
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 300 g kantalupmelon i tern
  • 600 g rensede multefileter med skind
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g grillede fuldkornspitabrød

Fremgangsmåde:

Dip

Rør cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.

Chilimarinade

Rør chili, hvidløg og limeskal og -saft sammen.

Skyl kidneybønnerne og lad dem dryppe godt af i en sigte. Kom bønnerne i en skål og vend dem med salt, hakket koriander og 1 spsk af chilimarinaden. Kom slikærterne i en skål og hæld kogende vand over. Lad ærterne trække i ca. 1 min., hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand. Tør slikærterne og flæk dem. Anret ærterne på et fad sammen med radiser, blomkål, melon og de marinerede kidneybønner,

Lad en grill blive godt varm. Del multefileterne i 8 lige store stykker og drys med salt. Grill fisken på skindsiden i ca. 5 min. - pres fiskestykkerne let med fx en paletkniv, så de forbliver flade. Grill multefileterne på kødsiden i ca. 2 min. Læg fileterne på et fad og hæld et par skefulde af chilimarinaden over. Server den grillede multe sammen med dippen, de sprøde grøntsager, resten af chilimarinaden og grillede pitabrød.

Tip

I stedet for at stege multefileterne på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du stege i gyldent smør - steg ved kraftig til jævn varme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 22 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 33 %
  • Fiber: 50 g
Print