Grillstegte makreller og majskolber

35 min
Grillstegte makreller og majskolber

Lækre saftige makreller fra grillen, sprøde majskolber og tomatsalat....essensen af sensommer i Danmark.

Ingredienser

Dildfrødressing

2½ dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 tsk Dildfrø
½ tsk Groft salt
4 Majskolber
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
4 Hele rensede makreller (ca. 1200 g)
1 dl Grofthakkede basilikumblade
½ tsk Groft salt
8 Kødnåle

Tomatsalat

500 g Modne tomater i skiver
1 Lille rødløg i tynde både (ca. 50 g)
½ dl Hele og strimlede basilikumblade
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

1 kg Små kartofler - koges

Sådan gør du

Dildfrødressing

  • Vend kvark, dildfrø og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til - vend lidt vand i dressingen, hvis du synes den er for fast.

Majskolber

  • Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2 min.
  • Grill dem på havegrillen (eller under ovnens grill) i ca. 5 min., afhængig af varmen på grillen – vend et par gange undervejs.

Makrel

  • Skyl og tør makrellerne.
  • Fyld basilikum og salt i bugen på fiskene og luk dem godt med kødnåle.
  • Grill makrellerne på havegrillen (eller på en grillpande) i 10-15 min. - afhængig af hvor varm grillen er.

Tomatsalat

  • Anret tomaterne på et fad og drys med løg, basilikum, salt og peber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16589 kJ / 3965 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 20,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 42,3 % 8,4 g
Fedt: 37,1 % 3,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grillstegte-makreller-og-majskolber/