Grønkålspasta med kulørt drys

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

30 min

Sund, grøn ret uden kød. Pastaen får et let syrligt svirp fra citronsaft, og hakkede mandler og gulerødder vendt med lidt citronskal giver et sprødt drys.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 650 g friske grønkålsblade eller palmekål
  • 3 liter vand
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret hvid pasta, fx linguine

Kulørt drys

  • 50 g hakkede, ristede, smuttede mandler
  • 2 gulerødder i små tern (ca. 100 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min. Tag bladene op af vandet og lad dem køle lidt af i et dørslag. Pres vandet af grønkålsbladene, fx ved at vride kålen i et viskestykke. Hak grønkålen fint.

Bring vandet i gryden i kog igen. Tilsæt citronsaft, salt og pasta og kog den ved jævn varme og uden låg i 8-9 min. til pastaen er mør, uden at være blød. Tag 4 dl af kogevandet fra og hæld pastaen i et dørslag.

Lad smørret smelte i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt den hakkede grønkål og svits i yderligere ca. ½ min. Kom fløden i kålen sammen med de 4 dl kogevand, salt og peber. Kog kålen ved svag varme i ca. 3 min. - rør af og til. Vend den afdryppede pasta sammen med grønkålssaucen.

Kulørt drys

Bland alle ingredienserne og server det kulørte drys til grønkålspastaen.

Tips

Du kan servere stegte svampe, kogte kålpølser, stegte koteletter eller et drys revet ost til pastaen.

I stedet for den friske grønkål kan du bruge 300 g frossen hakket grønkål.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag