Grønkålspasta med rødløg og oksekød

30 min
Grønkålspasta med rødløg og oksekød

Grønkål er fyldt med C-vitaminer, så det er godt for både krop og sjæl i den mørke tid af året.

Ingredienser

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornspasta, fx linguine
300 g Rensede grønkålsblade
1 spsk Rapsolie
250 g Okseinderlår i tynde strimler
6 Rødløg i meget tynde både (ca. 400 g)
1 Rød chilipeber i tynde ringe
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Groft salt
4 dl Ostesauce
25 g Hakkede mandler, cashewnødder eller hasselnødder

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen ca. 8 min. til den er næsten mør. Klip ribberne ud af grønkålsbladene og riv bladene i grove stykker. Kom kålen i pastavandet og kog i yderligere ca. 1 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld pasta og grønkål til afdrypning i en sigte.
  • Kom olien i en pande og lad den blive godt varm. Steg kødet i ca. 4 min. eller til væden er fordampet - rør ikke for meget i kødet. Tag det op. Kom løgene i panden og svits dem ved jævn varme i ca. 5 min. Kom kødet tilbage i panden sammen med chili, citronskal og salt. Varm godt igennem og smag til.
  • Varm imens saucen godt igennem. Kom pasta og grønkål i 4 varme dybe tallerkener. Hæld pastasauce over, fordel kød- og løgblanding og drys med hakkede mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9878 kJ / 2361 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 24,4 % 6,6 g
Kulhydrat: 47,1 % 12,8 g
Fedt: 28,5 % 3,6 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gronkalspasta-med-rodlog-og-oksekod/