Grøntsagsgratin og ristet rugbrød
60+ min

Grøntsagsgratin og ristet rugbrød

Gratin - det hører da vist til Mormormaden...og hvor smager det godt.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagsgratin og ristet rugbrød

Gratin - det hører da vist til Mormormaden...og hvor smager det godt.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 gulerødder i små tern
  • 2 røde peberfrugter, fx snackpebre i store tern
  • 3 rødløg i store tern
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk rasp

Salat

  • 1 liter fintstrimlet romainesalat
  • 1 spsk sød chilisauce
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød
  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits grøntsagerne ca. 2 min. og tilsæt salt. Smør et ovnfast fad (ca. 2 liter) med resten af smørret og drys med rasp.

Pisk mel og 1 dl af mornaysaucen sammen i en skål. Rør resten af saucen og æggeblommerne i så det hele er godt blandet. Pisk æggehviderne meget stive, og vend halvdelen i dejen sammen med de svitsede grøntsager, ost, salt og peber. Fold til sidst resten af hviderne forsigtigt i med en dejskraber. Hæld dejen i det raspdryssede fad og bag gratinen midt i ovnen - dæk evt. fadet med et stykke bagepapir efter ca. ½ time, hvis gratinen er ved at blive for mørk.

Salat

Vend salatblade og chilisauce sammen. Drys med salt og server salaten til gratinen, så snart den kommer ud af ovnen.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %
Print