Grøntsagsgryde med citrongræs

45 min
Grøntsagsgryde med citrongræs

Citrongræs giver en fin, pikant citrussmag.

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
500 g Kartofler i tern
4 Gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
250 g Kvark
2 Æggeblommer
2 spsk Hvedemel
1½ spsk Finthakket citrongræs
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Skinke- eller wokstrimler
1 bundt Forårsløg i 3 cm stykker (ca. 100 g)
200 g Optøede frosne ærter

Tilbehør

240 g Landbrød

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt gulerødder og kog i yderligere ca. 8 min. Tag ½ liter kogevand fra. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.
  • Kom kvarken i gryden og pisk æggeblommer, mel, citrongræs, salt og peber i. Rør den ½ liter kogevand i kvarkblandingen. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt kartofler, gulerødder, kød, forårsløg og ærter. Bring atter retten i kog, nu under forsigtig omrøring. Smag til og server straks.

Tip

  • Hvis saucen bliver for tyk, kan man tilsætte lidt ekstra vand.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8757 kJ / 2093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

277 kJ / 66 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 37,1 % 6 g
Kulhydrat: 52,3 % 8,5 g
Fedt: 10,6 % 0,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gronsagsgryde-med-citrongras/