Grøntsagsspaghetti med persillepesto
30 min
•
Grøntsagsspaghetti med hjemmelavet persillepesto - nem og lækker mad med masser af grønt til en travl hverdagsaften!
Ingredienser
Persillepesto
|
75 g
Bredbladet persille
|
|
|---|---|
|
25 g
Valnøddekerner
|
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
|
2
Pressede fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Grøntsagsspaghetti
|
3 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
|
300 g
Tørret spaghetti
|
|
|
250 g
Grønne bønner
|
|
|
250 g
Grøn squash i spaghettitynde strimler
|
|
75 g
Rucolasalat
|
|
|---|---|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Topping og tilbehør
|
Groft salt
|
|
|---|---|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
Rucolasalat
|
|
|
Grovbrød
|
Sådan gør du
Persillepesto
Grøntsagsspaghetti
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
615 kJ / 147 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g |
| Protein: | 6 g |
| Fedt: | 5 g |
| Kulhydrat: | 19,3 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.