Grovboller med spinat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(67 vurderinger)

60+ min

Spinat og hytteost i dejen giver bollerne herlig smag og friskhed. Server dem som mellemmåltid eller put dem i madpakken.

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 150 g optøet, frossen helbladet spinat
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ dl solsikkekerner
  • 100 g fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
  • 750 g hvedemel

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Hak spinaten groft med fx en kniv og tilsæt spinaten sammen med de øvrige ingredienser - gem lidt hvedemel. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Slå dejen igennem med en grydeske - stadig i skålen. Tilsæt evt. resten af melet. Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form 24 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl bollerne med æg og bag begge plader i ovnen.

Tip

Bollerne smager dejligt med smør.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 16 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: