Grydebrød med grahamsmel og valnødder

Bedømmelse

(0 vurderinger)

Brød bagt i en støbejernsgryde giver en sprød og lækker skorpe. Her i en variation med smagfulde valnødder.

Ingredienser

20 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 3½ dl vand
  • 25 g gær
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 200 g grahamsmel (ca. 3½ dl)
  • 75 g hakkede valnødder
  • 1 spsk flydende honning
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk olivenolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand i en stor skål og rør gær og kvark ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt igennem med en grydeske. Tag dejen ud på bordet og vask skålen af. Smør skålen med lidt olie og kom dejen tilbage i skålen (olien gør, at dejen lettere glider ud). Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Drys mel på bordet og hæld forsigtigt dejen ud herpå - den flyder lidt ud. Fold brødet fire gange over hinanden så det danner en kugle. Drys mel i bunden af skålen og kom dejen heri med samlingen nedad. Lad brødet efterhæve i ca. 45 min. ved stuetemperatur. Sæt en støbejernsgryde midt i ovnen. Tænd ovnen og lad gryden blive godt varm - det tager ca. ½ time.

Tag låget af gryden og hæld forsigtigt dejen i gryden så samlingen vender opad. Læg låget på gryden og bag brødet. Tag låget af gryden efter ca. 20 min., og bag brødet færdigt. Tag brødet ud af den varme gryde. Lad det afkøle på en bagerist i ca. 1 time.

Bagetid med låg

Ca. 20 min ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid uden låg

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

OBS

Vær opmærksom på at støbejernsgryden og låget bliver meget varm. Vær derfor meget forsigtig, både når dejen skal i gryden og når brødet skal op.

Tip

I stedet for en støbejernsgryde kan du bruge en stegeso.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde: