Grydebrød med grahamsmel og valnødder
3 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Dette grydebrød indeholder både fuldkorn og nødder og det har en skøn krumme. Grydebrød hedder som det hedder, fordi det er brød bagt i en støbejernsgryde, og den stærke varme giver en sprød og lækker skorpe. Denne version af grydebrød har ekstra smag og noget at tygge på, da der er valnødder i dejen. Prøv at servere grydebrød med grahamsmel og valnødder til et godt stykke ost.
Ingredienser
Grydebrød
3½ dl
Vand
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
150 g
Kvark, kærnemælk, A38 eller tilsvarende
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5¼ dl)
|
|
200 g
Grahamsmel (ca. 3½ dl)
|
|
75 g
Hakkede valnøddekerner
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Eddike
|
1 tsk
Olivenolie
|
---|
Sådan gør du
Grydebrød
Vær opmærksom på at støbejernsgryde og låg bliver meget varme. Vær derfor meget forsigtig, både når dejen skal i gryden og når brødet skal op.
I stedet for en støbejernsgryde kan du bruge en stegeso.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10026 kJ / 2396 kcal
Næringsindhold pr. 100g
879 kJ / 210 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,7 g |
Protein: | 13,3 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 63,5 % | 32,8 g |
Fedt: | 23,2 % | 5,5 g |