Hakkebøf med marineret grønt
30 min

Hakkebøf med marineret grønt

Milde grøntsager får her modspil af en kraftig men aromatisk marinade. Skøn sammen med osteflager og grillet kød.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøf med marineret grønt

Milde grøntsager får her modspil af en kraftig men aromatisk marinade. Skøn sammen med osteflager og grillet kød.

Antal portioner
  • 3 spsk finthakkede soltørrede tomater
  • 2 spsk kogende vand
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • ½ spsk dijonsennep
  • 50 g kapers uden lage
  • 2 agurker (ca. 700 g)
  • 5 forårsløg i meget tynde ringe (ca. 100 g)
  • 200 g dampede grønne asparges i mundrette bidder
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 50 g fast ost i tynde flager, fx Castello® Cheddar Matured

Grillede hakkebøffer

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g groft speltbrød

Fremgangsmåde:

Kom de hakkede tomater og det kogende vand i en stor skål. Lad tomaterne trække i ca. 2 min. Vend olie, eddike, sennep og kapers sammen med tomaterne. Flæk agurkerne og skrab kernerne ud, fx med en teske. Skær agurkerne i tern og vend dem i dressingen sammen med forårsløg og asparges. Vend spinatbladene i salaten, kom den i et stor fladt fad og fordel osteflagerne på toppen.

Grillede hakkebøffer

Lad en grillpande blive godt varm – ca. 4 min. ved kraftig varme. Bland det hakkede kød med hvidløg, salt og peber og form det til 4 hakkebøffer. Grill bøfferne ca. 5 min. på hver side.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 28 %
Print