
Hakkebøf med marineret grønt
30 min
Milde grøntsager får her modspil af en kraftig men aromatisk marinade. Skøn sammen med osteflager og grillet kød.
Ingredienser
- 3 spsk finthakkede soltørrede tomater
- 2 spsk kogende vand
- 1 spsk olivenolie
- ½ spsk hvidvinseddike
- ½ spsk dijonsennep
- 50 g kapers uden lage
- 2 agurker (ca. 700 g)
- 5 forårsløg i meget tynde ringe (ca. 100 g)
- 200 g dampede grønne asparges i mundrette bidder
- 100 g rensede babyspinatblade
-
50 g fast ost i tynde flager, fx Castello® Cheddar Matured
Grillede hakkebøffer
- 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 2 små knuste fed hvidløg
- ¾ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Tilbehør
- 300 g groft speltbrød
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom de hakkede tomater og det kogende vand i en stor skål. Lad tomaterne trække i ca. 2 min. Vend olie, eddike, sennep og kapers sammen med tomaterne. Flæk agurkerne og skrab kernerne ud, fx med en teske. Skær agurkerne i tern og vend dem i dressingen sammen med forårsløg og asparges. Vend spinatbladene i salaten, kom den i et stor fladt fad og fordel osteflagerne på toppen.
Grillede hakkebøffer
Lad en grillpande blive godt varm ca. 4 min. ved kraftig varme. Bland det hakkede kød med hvidløg, salt og peber og form det til 4 hakkebøffer. Grill bøfferne ca. 5 min. på hver side.
Sådan klargør du asparges
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 22 g
- Protein: 32 %
- Kulhydrat: 40 %
- Fedt: 28 %