Kammuslinger asian style

Bedømmelse

(14 vurderinger)

30 min

En varm og luksuriøs forret med spændende asiatiske smage.

Ingredienser

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 6 rosenkål i kvarte
  • 200 g shiitakesvampe i mindre stykker
  • 1 stort fed hvidløg i tynde skiver
  • ½ lille mild rød chilipeber i tynde strimler
  • 25 g smør
  • 3 spsk japansk sojasauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 10 g smør
  • 12 kammuslinger
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg rosenkål og svampe i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og chili og steg i yderligere ca. 1 min. Hæld grøntsagerne i et fad og hold dem varme.

Lad smørret brune i panden og rør soja, citron og ingefær heri. Smag til og hæld saucen over grøntsagerne.

Lad smørret blive gyldent i panden og steg muslingerne ca. 2 min. på hver side. Fordel muslingerne på grøntsagerne og pynt med koriander. Server straks.

Tip

I stedet for shitakesvampe kan du bruge champignon.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 51 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne aromatiske ret bør serveres en halvtør hvidvin på riesling-druen, fx en "kabinett" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Lidt også om vin til jomfruhummer