Kammuslinger asian style

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

30 min

En varm og luksuriøs forret med spændende asiatiske smage.

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 6 rosenkål i kvarte
  • 200 g shiitakesvampe i mindre stykker
  • 1 stort fed hvidløg i tynde skiver
  • ½ lille mild rød chilipeber i tynde strimler
  • 25 g smør
  • 3 spsk japansk sojasauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 10 g smør
  • 12 kammuslinger
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg rosenkål og svampe i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og chili og steg i yderligere ca. 1 min. Hæld grøntsagerne i et fad og hold dem varme.

Lad smørret brune i panden og rør soja, citron og ingefær heri. Smag til og hæld saucen over grøntsagerne.

Lad smørret blive gyldent i panden og steg muslingerne ca. 2 min. på hver side. Fordel muslingerne på grøntsagerne og pynt med koriander. Server straks.

Tip

I stedet for shitakesvampe kan du bruge champignon.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne aromatiske ret bør serveres en halvtør hvidvin på riesling-druen, fx en "kabinett" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Lidt også om vin til jomfruhummer