Halloumi burger med grillet aubergine og chili-tomatpesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En overdådig og lækker burger.....helt uden kød. Men kødelskeren vil højst sandsynligt slet ikke savne kødet. En opskrift udviklet af Mads Schytte fra gastromand.dk til Karolines Køkken.

Ingredienser

Antal portioner

Chili-tomatpesto

Grillet peberfrugt

  • 2 røde peberfrugter
  • olie
  • flagesalt og peber

Burger

  • 1 aubergine
  • 1 rødløg
  • 2 spsk eddike
  • flagesalt og peber
  • 300 g Karolines Køkken® Halloumi ost 25% Halloumi
  • 1 æg
  • 3- 4 spsk rasp
  • olie til stegning
  • 2 korte grove flutes (du bruger de bedste du kan opdrive - gerne fra din lokale bager)
  • 4 salatblade efter eget ønske

Sådan gør du

Sådan gør du

Chili-tomat pesto

1. Start med pestoen. Hvis du er hardcore og det er du - så fjerner du ikke stokken og kerner på chilien, du rengør den blot og blender den og resten, til det er ensartet, det må godt være lidt groft.

Grillet peberfrugt

1. Det er nemt med en gasbrænder eller gasblus. Men ellers kan du dele peberfrugterne i kvarte, rense og lægge dem på alufolie i ovnen så højt oppe som muligt. Grill dem i ca. 20 min. til de er sorte. 2. Læg peberfrugterne i en pose med olie, salt og peber og vent 20 min. 3. Nu kan du gnide det brændte af og skære dem ud.

Burger

1. Skær auberginen ud i tynde strimler og giv den en omgang olivenolie, salt og peber, du skal bruge 4-5 stykker pr. burger. Læg dem i ovnen på 200° - varmluft og bag dem i 25-30 min. til de er sprøde. 2. Skær løget ud i kvarte strimler, læg dem i eddike og giv dem et drys salt og peber. Stil dem på køl indtil de skal bruges. 4. Halver osteskiverne eller del dem i 3 - kommer lidt an på, hvor store dine flutes er. 5. Panér nu osten hvor du vender den i sammenpisket æg og så i rasp. 6. Varm en pande godt op med rigeligt olie og steg osten til den er gylden på begge sider. 7. Halver dine flutes og varm dem gerne i lidt olie, hvorefter du evt. gnider dem med hvidløg. 8. Så skal der bygges. Start med salat i bunden, så aubergine og peberfrugt, så osten, rødløg og toppen smøres med masser af chili-tomatpesto!

Tip

Der er rigeligt med chili-tomatpesto, som er dejlig at have i køleskabet til en anden dag – eller til en anden ret.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: