Havkat med æblenudler
30 min

Havkat med æblenudler

Havkat er ikke en fisk vi spiser så tit. Men prøv nogle af de lidt anderledes fisk og udvid repertoiret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havkat med æblenudler

Havkat er ikke en fisk vi spiser så tit. Men prøv nogle af de lidt anderledes fisk og udvid repertoiret.

Antal portioner
  • 250 g tørrede fuldkornsnudler
  • 2 liter kogende vand
  • 400 g havkatfilet uden skind
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 3 porrer i tynde ringe
  • 2 uskrællede æbler i både, fx gråsten
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Pynt

  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Vend cremefraiche, mangochutney, chilisauce, karry og salt sammen. Stil mangodressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad nudlerne trække i ca. 4 min., hæld det varme vand fra og brus over med koldt vand. Lad nudlerne dryppe af i en sigte.

Rens og tør imens havkatfileterne og del dem i 8 lige store stykker. Bland sesamfrø og citronskal, fordel blandingen på den ene side af fiskestykkerne og drys med salt. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg havkatten ved jævn varme, ca. 1 min. på hver side - start på siden med sesamfrø. Tag fisken op og hold den varm. Lad resten af smørret bliver varmt i panden. Svits porrerne i ca. 2 min. Skru ned til svag varme og tilsæt æbler, nudler, chilisauce, citronsaft og salt. Læg låg på panden, lad retten koge i ca. 5 min. og vend persille i (gem lidt til pynt). Smag til.

Tip

I stedet for havkat kan du bruge skrubbe, rødspætte eller fast torsk, lyssej eller kuller.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %
Print