Havkatkarbonader

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Opskriften på havkatkarbonader giver en lækker fiskeret med masser af smag. Glæd dig til at prøve smagskombinationen af havkat, rejer og grøn mayonnaise med citronmelisse.

Ingredienser

Antal portioner

Grøn "mayonnaise"

  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl friske citronmelisseblade
  • ½ lille pillet fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ liter rapsolie
  • 1 agurk (ca. 325 g)
  • 2 tsk groft salt

Havkat-karbonader

  • 600 g havkatfilet uden skind
  • 100 g pillede, kogte rejer
  • 1 æg (ca. ½ dl)
  • ½ dl klippet frisk purløg
  • 2 spsk hakkede friske citronmelisseblade
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk hvedemel
  • 50 g smør til stegning
  • 400 g kolde pillede, kogte kartofler i halve
  • 200 g letkogte kolde grønne asparges

Sådan gør du

Sådan gør du

Grøn "mayonnaise"

Kom mælk, citronmelisse, hvidløg, limesaft, cayennepeber og salt i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd stråle. Stil "mayonnaisen" tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Flæk imens agurken og fjern kernerne. Riv agurken groft, kom den i en skål og drys med salt. Skyl efter ca. 5 min. agurken i koldt vand. Pres den fri for væde i en sigte. Vend agurken i "mayonnaisen" og smag til.

Havkat-karbonader

Rens og tør fiskefileterne. Hak fiskekødet fint med en kniv. Dryp rejerne af og vend dem sammen med fiskekød, æg, purløg, citronmelisse, limeskal, salt og peber. Form 16 små karbonader og vend dem i mel. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun 8 karbonader ca. ½ min. på hver side. Læg dem på en plade med bagepapir. Fortsæt med resten af karbonaderne. Hæld stegesmørret over og bag karbonaderne midt i ovnen.

Server karbonaderne varme med kartofler, asparges og grøn "mayonnaise".

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Grøn "mayonnaise" uden agurk kan fryses.

Tip

I stedet for havkat kan du bruge laks eller lyssej.

Forbered i god tid

Du kan tilberede grøn "mayonnaise" (uden agurk) dagen før. Tilsæt agurk inden serveringen.
Havkat-karbonaderne kan du tilberede dagen før. Lun dem inden serveringen.

Drikkevarer

Tør, hvid mousserede vin, fx cava eller crément fra Alsace eller Bourgogne.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 70 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: